Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Încă o grădiniță din suburbia Chișinăului este renovată

  Bucurie mare pentru aproape 150 de copii de vârstă preșcolară din satul Colonița. Grădinița din localitate este supusă renovării capitale. Deja la toamnă, picii se vor bucura de un spațiu nou proaspăt renovat. Însăși primarul de Chișinău Ion Ceban a dat asigurări în acest sens.

  Până în prezent, la Grădinița nr. 24 „Izvoraș”. au fost executate lucrări de reparație a spațiilor din vechea clădire, a fost extinsă curtea grădiniţei şi a fost edificat un bloc nou, cu două grupe, spălătorie şi uscătorie. Pentru realizarea proiectului, din bugetul municipal au fost alocați 4,5 milioane de lei.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  «Sunt plăcut surprins de mersul acestor lucrări și sper eu că de la 1 septembrie doamna primar poate invita, împreună cu locuitorii Coloniței cei 144 de copii, într-o încăpere absolut nouă, foarte bine amenajată, cu teritoriul extins».

  Angela Zaporojan, Primar de Colonița

  «Practic 85 la sută din lucrări sunt executate. Până pe 15 august vor fi executate și finisate toate lucrările, dacă primim suport financiar chiar bine o să meargă».

  Pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului IET nr. 24, din bugetul municipal vor fi alocați suplimentar 1,1 mil lei, surse necesare pentru modernizarea blocului alimentar Totodată, va fi achiziționat mobilier nou, materiale didactice şi jucării în grupe. Grădinița nr. 24 „Izvoraș” din satul Colonița a fost deschisă în anul 1968. După renovare, instituția preșcolară va avea o capacitate de 140 de locuri, cu 6 grupe de copii, inclusiv de creșă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020