Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Încă o expoziție vandalizată

  O altă expoziție de fotografie, dedicată Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a fost vandalizată. De această dată, au fost distruse fotografiile unice de arhivă expuse în parcul central ”Ștefan cel Mare”. Făptașii, încă nu au fost identificați.

  În ajunul Zilei Victoriei marcată pe data de 9 mai, chiar în centrul capitalei, activiștii „Gărzii Tinere” și „Voluntarii Victoriei” au inaugurat expoziția de fotografie ”Ține-mă minte”.Fotografiile din anii de război au fost căutate și găsite în arhive, unde adunau praf de zeci de ani. Acum însă, ele au dispărut, așa cum făptașii le-au decupat și s-au făcut nevăzuți, cu tot cu fotografii, de altfel.

  Victor Poleacov, lider ”Garda Tînără”

  „Am inaugurat această expoziție de fotografii joi și 3 zile mai târziu, duminică, ieri, această expoziție de fotografii a fost furată în mod dezastruos. Au dărâmat complet toate elementele de fixare și au furat, nu știm cine, dar, cel mai probabil, oamenii cu spirit naționalist. Astăzi vom înregistra la poliție o declarație despre aceste acte de vandalism și vom cere poliției să îi găsească și să îi trimită în judecată pe toți cei responsabili. „

  De-a lungul perimetrului parcului central „Ștefan cel Mare” sunt instalate camere de supraveghere iată de ce, spune Poleacov, oamenii legii vor identifica repede făptașii. Conform legislației în vigoare, o astfel de infracțiune se pedepsește cu o amendă în mărime de la 27500 de lei până la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității până la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021