Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Încă doi veterani au primit distincția supremă „Ordinul Republicii” (VIDEO)

  În cadrul vizitei de lucru în raionul Ștefan Vodă, Președintele Igor Dodon a depus flori la Monumentele eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satele Purcari și Brezoaia. De asemenea, șeful statului a mers în vizită la doi veterani pentru a-i felicita cu ocazia Zilei Victoriei, marcate recent.

  „Stețenco Constantin din satul Purcari a ajuns la onorabila vîrstă de 94 de ani. În 1944 a fost chemat pe front în rîndurile Armatei Roșii. A participat în luptele pentru eliberarea Poloniei, Austriei, Ungariei, Cehoslovaciei și a ajuns pînă la Berlin. Pe parcursul perioadei sovietice și după a fost decorat cu diverse distincții.

  Ulterior, am mers la Pavlicenco Serghei din localitatea Olănești, născut în 1925. A luptat pe teritoriul Germaniei, fapt pentru care a fost decorat cu mai multe odine și medalii. După război a muncit în colhozul din sat”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

  Șeful statului i-a felicitat călduros pe ambii veterani și le-a dorit multă sănătate și un cer senin deasupra capului. Totodată, în semn de preţuire a bărbăţiei, curajului şi spiritului de sacrificiu manifestate pe cîmpul de luptă, președintele le-a conferit cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”.

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Astăzi, la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii ortodocşi prăznuiesc Sfînta Treime, Cincizecimea, cunoscută în popor ca Duminica Mare. Cu prilejul...

  POLITICA

  La întrevederea lui Igor Dodon și Constantin Starîș cu diaspora moldovenească din Moscova și din centrul Rusiei, sala a fost neîncăpătoare.

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  POLITICA

  Președintele PSRM Igor Dodon împreună cu secretar executiv al Partidului Comuniștilor, Constantin Starîș, astăzi, la Palatul Tineretului din Sankt-Petersburg au avut loc o întâlnire...

  Copyright © 2021