Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Încă doi veterani au primit distincția supremă „Ordinul Republicii” (VIDEO)

  În cadrul vizitei de lucru în raionul Ștefan Vodă, Președintele Igor Dodon a depus flori la Monumentele eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei din satele Purcari și Brezoaia. De asemenea, șeful statului a mers în vizită la doi veterani pentru a-i felicita cu ocazia Zilei Victoriei, marcate recent.

  „Stețenco Constantin din satul Purcari a ajuns la onorabila vîrstă de 94 de ani. În 1944 a fost chemat pe front în rîndurile Armatei Roșii. A participat în luptele pentru eliberarea Poloniei, Austriei, Ungariei, Cehoslovaciei și a ajuns pînă la Berlin. Pe parcursul perioadei sovietice și după a fost decorat cu diverse distincții.

  Ulterior, am mers la Pavlicenco Serghei din localitatea Olănești, născut în 1925. A luptat pe teritoriul Germaniei, fapt pentru care a fost decorat cu mai multe odine și medalii. După război a muncit în colhozul din sat”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

  Șeful statului i-a felicitat călduros pe ambii veterani și le-a dorit multă sănătate și un cer senin deasupra capului. Totodată, în semn de preţuire a bărbăţiei, curajului şi spiritului de sacrificiu manifestate pe cîmpul de luptă, președintele le-a conferit cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”.

  Facebook

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  Copyright © 2021