Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Înăsprirea pedepsei

  Aleșii poporului au votat în două lecturi proiectul de lege privind înăsprirea pedeapsei pentru actele de vandalism la cimitire. Ministerul Justiției a venit cu o astfel de inițiativă în Parlament precizând că necesitatea de a înăspri pedeapsa pentru o astfel de infracțiune a fost dictată de profanarea recentă a mormintelor de la cimitirul evreiesc din Chișinău.

  Radu Foltea, secretar general Ministerul Justiției

  ”Proiectul actual este o manifestare publică a intenției autorităților moldovenești de a pedepsi orice tentativă de intoleranță religioasă pe teritoriul statului și este o reacție la tendințele sociale existente atât la nivel național, cât și internațional, arătând o creștere înspăimântătoare a acestui tip de infracțiuni„

  Parlamentul, practic în unanimitate, a votat pentru a înăspri pedeapsa pentru actele de vandalism în două lecturi simultan. În acest sens va fi modificat Codul Penal și cel Contravențional. Potrivit proiectului de lege adoptat, în Codul contravențional este introdus un articol suplimentar, astfel încât profanarea mormintelor să fie considerată o infracțiune, iar amenzile prevăzute la articolele administrative relevante au fost, de asemenea, majorate – de la 18 unități convenționale la 36, ​​în echivalent monetar – de la 900 la 1800 lei. În același timp, pedeapsa este majorată și în Codul penal. Astfel, amenda pentru acte de vandalism va fi majorată la 950 de unități convenționale, adică la 47,5 mii de lei și muncă neremunerată în favoarea societății – până la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021