Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  În ziua alegerilor, în secțiile de votare va funcționa Sistemul de înregistrare video

  Comisia Electorală Centrală a operat ieri modificări la Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare.

  Potrivit modificărilor, sistemul de înregistrare video, care nu are conexiune la rețeaua internet, va fi funcțional și activ doar în ziua votării, de la demararea operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare și până la finalizarea procesului de totalizare a rezultatelor votării de către membrii biroului electoral al secției de votare.

  Sistemul dat reprezintă o măsură suplimentară de securizare și asigurare a transparenței procesului de votare, a operațiunilor electorale din ziua alegerilor, inclusiv împotriva eventualelor fraude electorale. Totodată, sistemul nu va fi utilizat în cadrul votării cu urna mobilă și al votării la locul aflării alegătorului.

  CEC reiterează că montarea camerelor video în secțiile de votare nu trebuie să compromită secretul votului. Instalarea și activitatea acestora nu va viza cabinele de vot, listele electorale, nu va afecta intimitatea alegătorilor și datele lor cu caracter personal. Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte și în cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea lor.

  moldpres.md

  Facebook

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, va avea, în zilele de 18-19 iunie, întrevederi cu diaspora moldovenească din Federația Rusă. Liderul socialiștilor a anunțat, la ”Primul...

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală informează că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au fost constituite, în total, 2142 de secții de votare.

  POLITICA

  Încă un candidat PAS se retrage de pe lista formațiunii conduse de Igor Grosu. Este vorba despre Alexandru Catan, despre care presa a scris...

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să propună un nou Guvern foarte rapid, după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, a declarat președintele PSRM,...

  Copyright © 2021