Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În ultimele nouă luni, salariile cadrelor medicale au crescut cu 70 la sută

  Din 01 ianuarie 2021, salariile tuturor angajaților din sistemul medical și șoferii de ambulanțe vor crește cu 30%. Guvernul Chicu a aprobat, astăzi, cadrul normativ secundar pentru a putea fi implementată creșterea salariilor în domeniul sanitar.

  Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că aceasta va fi a doua etapă de majorare a salariilor în sănătate, în contextul declarării anului 2020 de către președintele Igor Dodon a Anului lucrătorului medical.

  Pentru majorarea salariilor în medicină, în buget sunt prevăzute cca 1,12 miliarde de lei. Această decizie vizează peste 40 de mii de lucrători din domeniul sănătății.

  De asemenea, proiectul prevede majorarea cu 3% a salariilor de funcție pentru personalul administrativ-gospodăresc. Se propune acordarea suplimentului pentru munca de noapte pentru personalul medical care activează în subdiviziunile pentru prematuri.

  În ultimele nouă luni, Guvernul condus de Ion Chicu a majorat salariile cadrelor medicale cu 70 la sută. Prima majorare a avut loc la 01 aprilie 2020, când aproximativ 49 400 de lucrători din domeniul sănătății au primit salarii mai mari cu 10%.

  La inițiativa președintelui Igor Dodon, la 01 septembrie 2020, salariile în medicină au crescut cu 30%. În total, în perioada anului 2020 și pe anul 2021, pentru majorarea salariilor personalului medical din Republica Moldova, Guvernul a alocat peste 1,8 miliarde de lei.

  gov.md

  Facebook

  SOCIAL

  Salariile din sistemul de sănătate au crescut de mai bine de două ori. Dacă în 2019 un medic din asistența medicală spitalicească avea o...

  ECONOMIE

  În 2020, investițiile totale ale Guvernului Chicu în infrastructura rutieră au crescut față de anul precedent cu 1,4 miliarde de lei. Ministrul în exercițiu...

  SOCIAL

  Guvernul condus de Ion Chicu are tot dreptul să plece cu capul sus. Această echipă a muncit în condiții extrem de grele și a...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Ședința de astăzi a Parlamentului, la care urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu a fost anulată. Anunțul...

  Copyright © 2020