Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În ultimele 24 de ore, pompierii au lichidat 26 de focare de incendii de vegetație. Recomandările IGSU

  În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lichidat 26 focare de ardere în mai multe localități din țară.

  Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teretoriale, pompierii au fost solicitați pentru a stinge focare de vegetație uscată în raioanele Ungheni, Orhei, Telenești, Basarabeasca, Bălți, Nisporeni, Dondușeni, Rezina, Soroca, Fălești,  dar și în municipiul Chișinău. Astfel, flăcările au nimicit 15 ha de iarbă uscată în localitatea Trifești, raionul Rezina, 9 ha în raionul Ungheni și 1 ha în localitatea Cruzești din municipiul Chișinău.

  Deasemenea, în după amiaza zilei de 6 septembrie pompierii din raionul Orhei au intervenit pentru a lichida un focar de ardere de vegetație usctă în localitatea Butuceni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat către ora 15:16. La fața locului au intervenit 2 echipaje de salvatori care au reușit localizarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. Focarul a fost lichidat la ora 17:23, iar focul a afectat 8 ha de teren.

  În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor antiincendiare în condiții de umiditate redusă și vânt. Focarele de ardere se pot extinde cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectorul locativ.

  Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis.

  În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze la Serviciul 112.

  dse.md

  ECONOMIE

  Moldova ar putea rămâne de mâine, 25 noiembrie, fără gaz natural, dacă astăzi nu achită datoriile curente.

  ECONOMIE

  Anul viitor, Republica Moldova va avea cel mai mare deficit bugetar din istoria țării. Potrivit proiectului bugetului de stat pentru anul 2022, aprobat de...

  SOCIAL

  Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic crescut. Republica Moldova rămâne în zona roșie a statelor...

  POLITICA

  ADRESARE cu prilejul marcării a 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă Dragi prieteni,...

  Copyright © 2021