Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  În troleibuz, în siguranță

  Salubrizează și dezinfectează troleibuzele ca la ei acasă. Asta spun muncitorii, care zilnic curăță unitățile de transport pentru a preveni riscul îmbolnăvirii cu COVID-19. Angajații Parcurilor de Troleibuze din Capitală sunt conștienți de gravitatea acestei boli și muncesc cu responsabilitate. Așa se face că fiecare parc de troleibuze arată ca un furnicar iar în fiecare unitate de transport este curat -lună.

  Pe teritoriul Parcului de Troleibuze nr 1 din Capitală toate unitățile de transport sunt salubrizate de două ori pe zi.

  După ce au fost spălate, troleibuzele sunt dezinfectate. O echipă de muncitori spală toate suprafețele din interior.

  „Ferestrele, barele, podul, tot, tot, scaunele, podeaua, absolut tot, curățenie generală facem.”

  Iar în ultima etapă, Natalia Maximciuc îmbracă costumul de protecție, își pune ochelarii și masca și pulverizează cu dezinfectant toate suprafețele din interiorul unității de transport.

  Natalia Maximciuc

  „Trebuie să fim împreună cu toți, să ne luăm mână de mână, să ne păzim. De asta și facem dezinfecție ca pentru la noi acasă.”

  „Acum când am împlinit 18 ani, lucrez opt ore!
  -Până atunci cum era?
  -Până atunci, lucram șapte ore.”

  După ce au ieșit pe linie, suplimentar la stațiile terminus, troleibuzele sunt dezinfectate după fiecare cursă. Iar aici, angajații îmbracă echipamentele speciale și pulverizează dezinfectant.

  „Eu am masca de protecție, dar doamna mătură și iese, și pe urmă eu intru și stropesc.”

  Felicia Rusu, purtător de cuvânt, Regia Transport Electric Chișinău

  „Taxatorul este cel care dezinfectează barele și mânerele, iar persoana responsabilă pulverizează substanță dezinfectantă pe toată suprafața troleibuzului, după care face și aerisirea unității de transport.”

  După fiecare cursă, toate dozatoarele sunt suplinite cu dezinfectant iar pentru a evita îmbulzeala, unitățile de transport sunt suplinite cu 50 la sută din capacitatea maximă.

  Felicia Rusu, purtător de cuvânt, Regia Transport Electric Chișinău

  „Acest lucru se făcea și până la pandemie, însă acum s-a adăugat dezinfectarea tuturor troleibuzelor, după fiecare cursă efectuată la stațiile terminus.”

  Potrivit Regiei Transport Electric, în Capitală, zilnic la linie ies 323 de troleibuze.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020