Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În ţară sunt anunţate trei Coduri Galbene: de caniculă, incendii şi secetă hidrologică

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a completat Codul Galben de pericol excepţional de incendiu cu avertizare de caniculă, care va fi în vigoare, pe întreg teritoriul ţării, până la 10 august, transmite MOLDPRES.

  Conform meteorologilor, în acest interval, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33 +34°C. „În această perioadă, se va menține şi pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural”, indică SHS.

  În acest context, medicii atenţionează în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienţii cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare.

  De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat în mare parte a ţării, până pe 10 august, Cod Galben de secetă hidrologică.

  Specialiştii SHS estimează că, în luna august, numărul de zile cu temperatura maximă a aerului de +30ºC și mai mult constituie în medie pe teritoriul Republicii Moldova de la trei zile (Briceni) până la zece zile (Tiraspol), maximul observat fiind de 30 de zile (Dubăsari, 2018). Numărul de zile cu temperatura maximă a aerului de +35ºC și mai mult nu depăşeşte în medie pe teritoriu o zi, însă în unii ani se pot semnala 14 zile  (Tiraspol, 2010).

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de înghețuri. Iată când se va răci vremea.

  SOCIAL

  Sinopticienii au emis astăzi cod galben de intensificări ale vântului, care este valabil pe tot teritoriul țării începând cu ora 15:00.

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, în perioada 16-19 august, pe întreg teritoriul ţării, Cod Galben de caniculă.

  LUMEA

  Seceta şi canicula au pârjolit culturile de grâu din Canada în luna iulie, la câteva luni după ce o iarnă grea le-a lovit pe...

  Copyright © 2021