Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  În susținerea IMM-urilor

  O delegație a Primăriei municipiului Chișinău, condusă de primarul Ion Ceban, participă în perioada 2-5 mai la lucrările Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg. În cadrul acestuia, edilul capitalei Ion Ceban a ținut un discurs în care a explicat cu tema „Dezvoltarea Businessului mic și mijlociu”. Ceban a explicat că este o oportunitate să discute acest subiect la scară largă și să vadă cum poate intervene municipalitatea pentru a susține businessul mic și mijlociu, care este elementul cheie în economia unei țări.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  Micul bussines și cel mijlociu este de fapt baza dezvoltării într-un oraș. La ziua de astăzi avem 60% din această sferă, dezvoltată la Chișinău. Și 35 % din venituri. Dacă e să vorbim despre dezvoltarea complexă a teritoriului, anume acesta este punctul de bază pe agenda de lucru a municipalității. Lucrăm asupra proiectului care per general vizează dezvoltarea Chișinăului pe termen lung

  Edilul s-a referit exact la situația din Chișinău, despre acțiunile întreprinse la acest capitol de municipalitate și planurile de viitor.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  Noi ne-am străduit să intervenim în toate sectoarele, în primul rând HORECA, alimentație publică, sectorul cel mai afectat. Mulți au muncit online, cu livrări însă nu au reușit să acopere acele investiții și cheltuieli. Una dintre inițiativele primăriei a fost legată de abolirea impozitelor locale în perioada acută a pandemiei pentru aproape toate IMM-urile din oraș. A fost posibil acest lucru chiar dacă au fost pierderi de milioane. O altă inițiativă a avut ca scop ajutarea cafenelelor și restaurantelor, cărora li s-a permis în sezonul cald să amenajeze terasele într-un mod simplificat, fără a plăti o taxă locală pe terenurile municipale ocupate. 6.02

  Edilul a mai trecut în revistă, și alte acțiuni întreprinse pentru a susține IMM-urile. La eveniment participă dezvoltatori, lideri, reprezentanți ai businessului, reprezentanți ai autorităților din Rusia și din mai multe țări.

  Facebook

  Copyright © 2021