Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În spitalele municipale vor fi redeschise secțiile COVID

  Primăria Municipiului Chișinău informează că în spitalele municipale vor fi redeschise secțiile COVID din spitalele clinice municipale. Activarea spațiilor medicale suplimentare este necesară în contextul creșterii numărului cazurilor de coronavirus în Republica Moldova.

  În instituțiile medicale municipale sunt spitalizați și tratați pacienții de pe întreg teritoriul țării, pentru că asemenea situații este importantă conjugarea eforturilor tuturor actorilor implicați în acordarea serviciilor medicale.

  Primarul general, Ion Ceban, a menționat că secțiile suplimentare cu profil COVID vor permite acordarea asistenței medicale specializate unui număr sporit de pacienți, inclusiv datorită noului val de infectări cu tulpina Omicron. „Personalul medical este pregătit, iar pentru aceasta le aduc sincere mulțumiri”, a mai spus edilul.

  Astfel, vor fi activate:

  1. 60 paturi (2 secții) pentru gravide, cu forme medii și grave;

  2. 30 paturi (1 secție) pentru gravide (forme ușoare) la SCM „Sf. Treime”;

  3. 150 paturi pentru adulți la Spitalul de Ftiziopneumologie.

  În prezent sunt activate:

  1. 60 paturi pentru gravide confirmate cu COVID la Maternitatea municipala nr. 2;

  2. 106 paturi copii cu COVID la SCM Boli Contagioase Copii;

  3. 92 paturi (3 secții) la SCM de Copii „V. Ignatenco”;

  4. 300 paturi COVID la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”;

  5. 200 paturi (5 secții) la SCM „Sfânta Treime”.

  Municipalitatea păstrează în rezervă Departamentul COVID de la CIE „Moldexpo”, cu o capacitate de 450 de paturi. Acestea pot fi activate în termen de 24-48 de ore.

  APL Chișinău reiterează solicitarea către Comisia Națională de Sănătate Publică referitor la instituirea unei platforme comune de comunicare strategică asupra situației epidemiologice prin COVID-19, provocărilor pandemice pentru sănătatea și siguranța populației, precum și eficientizarea procesului de vaccinare.

  Totodată, e de menționat că astăzi se va întruni în ședință Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău.

  chisinau.md

  Copyright © 2021