Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În spitalele din Chișinău nu mai există paturi de tratament pentru bolnavii de coronavirus

  În spitalele municipale din Chișinău nu mai există locuri de tratament pentru pacienții cu COVID-19. Primarul Ion Ceban a anunțat astăzi, după ședința Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică, că toate cele opt spitale municipale sunt activate pentru vindecarea bolnavilor de coronavirus și că întreaga capacitate de tratament, 1 553 de paturi, este ocupată.

  „50 la sută din pacienții internați în spitalele municipale nu au domiciliul în Chișinău, presiunea pe sistemul municipal de sănătate este enormă. Vom ajunge în situația în care spitalele municipale ar putea să nu primească bolnavi care nu au domiciliul în Chișinău”, a declarat Ceban.

  În același timp, edilul a menționat că autoritățile nu au rambursat cheltuielile instituțiilor municipale de sănătate care au tratat bolnavi de coronavirus în 2020 și 2021. “Solicităm autorităților guvernamentale achitarea acestor sume restante, pentru ca instituțiile municipale de sănătate să poată procura medicamentele și consumabilele necesare funcționării acestor instituții”, a specificat sursa citată.

  În contextul creșterii numărului de bolnavi de coronavirus, Ion Ceban a solicitat crearea unui centru unic de comandă pentru gestionarea pandemiei.

  Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până astăzi în Republica Moldova s-au înregistrat 328 000 cazuri de COVID-19, iar 306 269 bolnavi au fost tratați.

  moldpres.md

  Copyright © 2021