Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În Republica Moldova a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor

  Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat că pe data de 3 octombrie a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova, aferentă anului 2021. Acest program este sprijinit de România și cofinanțat de Uniunea Europeană.

  Potrivit Agenţiei, în ţară vor fi distribuite momeli vaccinale pe cale aeriană de către prestatorul de servicii contractat în acest sens, precum  și manual, de către colaboratorii ANSA. Distribuirea momelilor pe cale aeriană se desfășoară pe teritoriul întregii țări, din Aeroportul Mărculești.

  Momelile sunt distribuite din avion în conformitate cu documentele de zbor pregătite în acest sens, pe baza liniilor de zbor prestabilite. Pentru aplicare și orientare corectă, se utilizează sistemul de navigare și distribuție direcționată prin satelit.

  Distribuția manuală a momelilor vaccinale se va realiza de către angajaţii subdiviziunilor teritoriale ale ANSA, precum și personalul din cadrul Agenției Moldsilva și Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova.

  Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor se restricționează circulația liberă a câinilor şi pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea nu se recomandă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora. Întreg programul de vaccinare este prevăzut pentru luna octombrie.

  ANSA atenționează populația că vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice, însă, în cazul consumului accidental, s-a constatat că vaccinul nu este dăunător pentru câini și pisici.

  În scopul informării corecte a populației, ANSA a demarat o campanie de informare prin plasarea în locuri publice a afișelor informative despre Programul de vaccinare. Campanii similare de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova au fost desfășurate și în anii precedenţi.

  moldpres.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  KomaksAvia Airport Invest a depus vineri, 11 noiembrie, cererea de apel la Curtea de Apel Suedeză, cu referire la hotărârea arbitrală din 3 august...

  Noutăţi

  Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunțat că astăzi demarează campania anuală de vaccinare antirabică a vulpilor. Potrivit instituţiei, campania de vaccinare este cofinanțată...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În ultima săptămână, numărul cazurilor de infectare cu gripă și infecții acute ale căilor superioare a crescut cu 17%, fiind înregistrate și primele două...

  SOCIAL

  În fiecare zi, Republica Moldova este părăsită de circa 30 de oameni. Peste două decenii, populația noastră va fi de două ori mai mică...

  Copyright © 2021