Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În Republica Moldova a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor

  Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat că pe data de 3 octombrie a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova, aferentă anului 2021. Acest program este sprijinit de România și cofinanțat de Uniunea Europeană.

  Potrivit Agenţiei, în ţară vor fi distribuite momeli vaccinale pe cale aeriană de către prestatorul de servicii contractat în acest sens, precum  și manual, de către colaboratorii ANSA. Distribuirea momelilor pe cale aeriană se desfășoară pe teritoriul întregii țări, din Aeroportul Mărculești.

  Momelile sunt distribuite din avion în conformitate cu documentele de zbor pregătite în acest sens, pe baza liniilor de zbor prestabilite. Pentru aplicare și orientare corectă, se utilizează sistemul de navigare și distribuție direcționată prin satelit.

  Distribuția manuală a momelilor vaccinale se va realiza de către angajaţii subdiviziunilor teritoriale ale ANSA, precum și personalul din cadrul Agenției Moldsilva și Societății Vânătorilor și Pescarilor din Republica Moldova.

  Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor se restricționează circulația liberă a câinilor şi pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în regiunile în care s-au distribuit momeli, vânătoarea nu se recomandă pentru o perioadă de 14 zile de la distribuirea acestora. Întreg programul de vaccinare este prevăzut pentru luna octombrie.

  ANSA atenționează populația că vaccinul nu este destinat imunizării animalelor domestice, însă, în cazul consumului accidental, s-a constatat că vaccinul nu este dăunător pentru câini și pisici.

  În scopul informării corecte a populației, ANSA a demarat o campanie de informare prin plasarea în locuri publice a afișelor informative despre Programul de vaccinare. Campanii similare de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova au fost desfășurate și în anii precedenţi.

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  În Republica Moldova au fost înregistrate primele două cazuri de gripă. Pacienții sunt din nordul și centrul țării iar testele au arătat prezența gripei...

  SOCIAL

  Pe aeroportul din Israel, un copil în vârstă de 11 ani, originar din Republica Moldova, a fost depistat pozitiv la COVID-19 cu o nouă...

  SOCIAL

  Șeful interimar al Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca a declarat în această dimineață că situația este destul de critică iată de...

  ECONOMIE

  Prețurile în Moldova sunt în continuă creștere. Potrivit datelor prezentate, luni, de Biroul Național de Statistică, în ultimele 12 luni prețurile medii de consum...

  Copyright © 2021