Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  În Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscrise 3.2 milioane de persoane

  Comisia Electorală Centrală a prezentat astăzi numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor. Astfel, la data de 1 iunie 2021 erau înscriși 3 282 288 de alegători.

  Potrivit CEC, din acest total, 2.786.368 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.

  Administrația electorală centrală a explicat că diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (237.322 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova (258.598 de persoane).

  Municipiul Chișinău se află în fruntea listei, cu cei mai mulți alegători – 641.189, urmat de Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia cu 130.290 și municipiul Bălți, cu 102.433 de alegători. Cei mai puțini cetățeni înscriși pe listele electorale se află în raionul Basarabeasca – doar 23.841 de alegători.

  moldpres.md

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală anunță că alegătorii pot solicita certificat pentru drept de vot.

  POLITICA

  Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să examineze sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, prin care aceştia acuză PAS că foloseşte imaginea...

  POLITICA

  Președintele PSRM susține că numărul secțiilor de votare din afara țării trebuie să fie suficient pentru a asigura participarea tuturor doritorilor de a-și exprima...

  POLITICA

  Liderul PSRM Igor Dodon întreprinde o nouă vizită în raioanele țării. Astăzi liderul socialiștilor va merge în raionul Ocnița.

  Copyright © 2021