Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  În Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscrise 3.2 milioane de persoane

  Comisia Electorală Centrală a prezentat astăzi numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor. Astfel, la data de 1 iunie 2021 erau înscriși 3 282 288 de alegători.

  Potrivit CEC, din acest total, 2.786.368 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.

  Administrația electorală centrală a explicat că diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (237.322 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova (258.598 de persoane).

  Municipiul Chișinău se află în fruntea listei, cu cei mai mulți alegători – 641.189, urmat de Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia cu 130.290 și municipiul Bălți, cu 102.433 de alegători. Cei mai puțini cetățeni înscriși pe listele electorale se află în raionul Basarabeasca – doar 23.841 de alegători.

  moldpres.md

  Facebook

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează partidele politice că acestea mai au la dispoziție 3 zile pentru a prezenta rapoartele anuale privind gestiunea financiară pentru...

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis, în cadrul ședinței de azi, suspendarea executării hotărârilor cu privire la organizarea alegerilor locale noi din 15 mai...

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală anunță că a fost suspendat temporar accesul public asupra unor resurse informaționale ale instituției.

  POLITICA

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va schimba lista candidaților propuși la funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, socialistul...

  Copyright © 2021