Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  În peste 260 de troleibuze au fost instalate recirculatoare bactericide

  În 265 de troleibuze din Capitală au fost instalate recirculatoare bactericide. Dotarea a început în luna iulie și s-a încheiat în septembrie.

  Aceasta este una dintre măsurile de siguranță sanitară în transportul public pentru combaterea răspândirii COVID-19 și a altor afecțiuni contagioase.

  Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a declarat la ședința de la Primărie că au fost instalate peste 500 de recirculatoare. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului „MOVE IT like Lublin”, implementat de Primăria Chișinău. „Scopul de bază este protejarea călătorilor de virusuri și bacterii, prevenirea răspândirii acestora”, a notat directorul RTEC.

  În 400 de unități de transport au fost instalate dispozitive de monitorizare. În curând datele GPS vor fi disponibile pentru utilizatori.

  „În prezent echipa IT adaptează softul și aplicația. Acestea vor putea fi citite de orice dezvoltator de aplicație sau platformă de monitorizare a transportului”, a menționat Dorin Ciornîi.

  În context, primarul Capitalei, Ion Ceban, a solicitat ca datele GPS, atât în troleibuze, cât și autobuze, să fie disponibile până pe 15 noiembrie.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primăria Municipiului Chișinău informează că, în legătură cu executarea lucrărilor de reparație a benzii de circulație destinat transportului public pe bd. Dacia, în perioada...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În zilele de luni și marți, troleibuzele din capitală vor circula conform orarelor zilei de duminică. Despre aceasta anunță Regia Transport Electric Chișinău, transmite...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Pe parcursul zilei de luni, troleibuzele de pe rutele nr. 17 și nr. 22 vor circula spre sectorul Centru pe bulevardul Decebal, pe la...

  Noutăţi

  Troleibuzele din capitală ar putea să nu mai circule, din cauza Crizei energetice. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. Edilul afirmă că...

  Copyright © 2021