Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În perioada stării de urgență, moldovenii nu vor achita lumina. Parlamentul a votat proiectul PSRM

  Statul va acoperi cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici din Republica Moldova. Proiectul PSRM a fost votat, vineri, în lectură finală, de Parlament. Documentul a fost susținut de 66 de deputați.

  Deputații PSRM și-au motivat inițiativa prin dorința de a sprijini cetățenii afectați de criza socio-economice și pandemică. Inițiativa socialiștilor vizează peste 1,2 milioane de cetățeni. Suma compensată constituie 428 de lei – câte 214 de lei pe lună, pentru fiecare gospodărie casnică.

  Banii vor fi achitați pentru consumul real al energiei electrice pentru lunile februarie și martie. Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale pe conturile furnizorilor. Mijloacele necesare în acest scop se estimează la aproape 533 de milioane de lei.

  Tot astăzi, Parlamentul a votat un proiect de lege ce prevede alocarea surselor financiare necesare din bugetul de stat.

  Telegram channel

  a-tv.md

  SOCIAL

  Majoritatea PAS a votat pentru prelungirea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova cu încă 60 de zile. Pentru această decizie au votat 56...

  POLITICA

  Starea de urgență este instituită pentru a susține cetățenii, dar nu instituțiile care se află la cheremul PAS sau Maiei Sandu. Declarația a fost...

  POLITICA

  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, dacă aceasta va avea interese politice. Declarația a...

  POLITICA

  Guvernul PAS va cere prelungirea stării de urgență. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița la un post privat de televiziune.

  Copyright © 2021