Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  În Moldova a fost constituit Comitetul Salvării Naționale. În el au intrat 4 partide de opoziție

  Serviciul de presă al partidului “ȘOR” informează că, mai mulți lideri ai opoziției, dar și reprezentanți ai societății civile au constituit Comitetul Salvării Naționale.

  “Noua structură are rolul de a reprezenta interesele cetățenilor, în condițiile în care actuala guvernare a PAS a uzurpat puterea și acționează deschis împotriva poporului. De asemenea, aceasta urmează să elaboreze politici și strategii menite să scoată țara din criză și asigure transferul de putere, după debarcarea actualului regim”, menționează partidul “ȘOR”.

  Zecile de mii de oameni au votat unanim o Rezoluție prin care sunt explicate motivele înființării Comitetului Salvării Naționale.

  „Noi, cetățenii Republicii Moldova, prezenți la Marea Adunare Națională din Chișinău, desfășurată în data de 16 octombrie 2022, ghidați de dorința de a salva țara de dictatura instaurată de Guvernarea PAS și președintele Maia Sandu; conștientizând situația gravă în care se află populația, ca urmare crizei economice fără precedent, manifestată prin creșteri de prețuri și tarife, dar și prin decizii antipopulare și abuzive; răspunzând aspirațiilor a sute de mii de concetățeni care, potrivit sondajelor sociologice, nu mai pot face față scumpirilor și își doresc schimbarea actualei guvernări; ținând cont de faptul că atât Maia Sandu, cât și Guvernul și Parlamentul, nu au reacționat până acum la revendicările legitime ale cetățenilor, exprimate prin rezoluțiile adoptate anterior; înțelegând pericolul care planează asupra țării din cauza acestei guvernări nocive și străine intereselor naționale; constatând că regimul sfidează deschis voința cetățenilor și refuză orice dialog cu opoziția și societatea civilă, decidem constituirea, prin vot popular, a Comitetului Salvării Naționale (CSN), structură reprezentativă la nivel național, care are menirea de a scoate Republica Moldova din captivitate, de a restabili ordinea constituțională și de a le reda cetățenilor drepturile și libertățile de care au fost lipsiți în mod abuziv”, se menționează în Rezoluție.

  După cum informează serviciul de presă al partidului “ȘOR”, CSN este format din lideri ai partidelor politice de opoziție, reprezentanți ai societății civile și profesioniști în diverse domenii. Totodată, serviciul de presă al partidului “ȘOR” menționează că, “rolul lor este de a le oferi cetățenilor o alternativă la guvernare, în condițiile în care conducerea actuală a statului a ieșit din albia legalității și nu mai este reprezentativă”.

  Serviciul de presă al partidului “ȘOR” menționează că din conducerea CSN vor face parte Ilan Șor, președintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat, Marina Tauber, vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”, deputat, Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului „Acasă Construim Europa”, Dinu Țurcanu, președintele Raionului Orhei, jurist, Radu Bușilă, primarul comunei Piatra, raionul Orhei, jurist, Constantin Starîș, deputat PCRM, Serghei Mișin, președintele Partidului Renaștere-Возрождение.

  „Facem apel la toate partidele din opoziție să delege reprezentanți în Comitetul Salvării Naționale. Doar împreună putem să-i oferim Republicii Moldova și cetățenilor ei șansa la o viață normală și prosperă”, se mai spune în Rezoluția adoptată în PMAN.

  Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, poliția, dar și serviciul de presă al PAS, guvernului, dar și administrația prezidențială nu au comentat declarațiile serviciului de presă al partidului “ȘOR”.

  partidulșor.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  POLITICA

  „Vom lupta până la capăt, până când vom elibera Moldova de impostorii de la guvernare și vom construi o țară bogată pentru fiecare cetățean....

  SOCIAL

  Partidul „ȘOR” va înregistra, în Parlament, o inițiativă, prin care va propune desfășurarea unui referendum consultativ privind denumirea limbii de stat în Republica Moldova....

  POLITICA

  Sediul Partidului „ȘOR” din Călărași, precum și edificiul în care se află magazinul social „Merișor” din oraș, au fost vandalizate zilele trecute, anunță serviciul...

  POLITICA

  Proiectul Declarației cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost prezentat de deputatul Fracțiunii PAS, Oazu Nantoi. În declarație se spune că...

  Copyright © 2021