Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  În listele lui Năstase și Usatîi, depistate semnăturile persoanelor decedate. Vicepreședinte CEC: Dvs urma să discutați cu oameni vii. Au decedat după ce ați colectat semnăturile?

  Renato Usatîi și Andrei Năstase se bucură de susținerea morților. Cel puțin asta reiese din rezultatul colectării semnăturilor de către grupurile de inițiativă a celor doi candidați la funcția de Președinte al Republicii Moldova. În cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale de astăzi, vicepreședintele CEC Vladimir Șarban a declarat că în urma verificării listelor s-au depistat semnăturile persoanelor decedate.

  foto: realitatea.md

  “Cum s-a întâmplat că sunt în liste persoane “oleacă decedate?”. Dvs urma să discutați cu oameni vii. Au decedat după ce ați colectat semnăturile? Poate i-ați supus unui stres?”, a întrebat Șarban.

  „Noi nu cunoaștem de ce s-a întâmplat, pentru că am aflat ieri. Poate s-a făcut intenționat de vreun colector”, a răspuns Mihail Bușuleac, președintele grupului de inițiativă al candidatului Renato Usatîi.
  Iar Dinu Plîngău, președintele grupului de inițiativă al candidatului Andrei Năstase, a recunoscut că „uneori din partea unor colectori există exces de zel”.

  Într-un final, CEC a înregistrat primii doi concurenți electorali la funcția de Președinte al Republicii Moldova: Andrei Năstase, candidat din partea Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” și Renato Usatîi, din partea Partidului Politic “Partidul Nostru”.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  a-tv.md

  POLITICA

  Primarul de Bălți, Renato Usatîi, încearcă să-și acopere incompetența prin atacuri grosolane la adresa activiștilor civici. Este și cazul președintelui AO „Asociația pentru Drepturile...

  POLITICA

  „Voi lupta pentru încă 4 ani de mandat prezidențial, ca să asigur buna funcționare a statului în aceste vremuri grele în plan mondial, dar...

  POLITICA

  Grupul de inițiativă al candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a reușit să adune numărul necesar de semnături pentru a...

  POLITICA

  Poliția din municipiul Bălți așa și nu a primit cei 200 de mii de lei, pe care Renato Usatîi i-a promis în 2019.

  Copyright © 2020