Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  În grădinițele din Moldova se caută aproape 500 de educatori

  Criză de educatori în ţară. Datele Ministerului Educației și Cercetării arată că în grădinițele din Moldova se caută aproape 500 de educatori.

  Directorii instituţiilor preşcolare se plâng că, din lipsă de personal, sunt nevoiţi să prelungească contractele educatorilor care ies la pensie sau să angajeze persoane fără studii superioare.

  Eugenia Spanache este educatoare la grădinița nr.1 „Andrieş” din satul Costești, raionul Ialoveni, de 21 de ani. În total, ea are 44 de ani de experiență profesională.

  Educatoarea trebuia să se pensioneze acum trei ani. Din lipsă de personal însă, directorul a rugat-o să lucreze în continuare.

  Directorul instituției spune că grădinița are nevoie de 6 educatori, iar la concursurile de angajare nu vine niciun candidat.

  Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, situația este îngrijorătoare în toată ţara. În prezent, grădiniţele din Moldova au nevoie de încă 500 de educatori.

  Reprezentanţii Direcţiei educaţie Ialoveni spun că duc lipsă în special de tineri specialişti.

  Pe lângă educatori și dădace, grădiniţele au nevoie şi de personal auxiliar.

  Am solicitat un comentariu de la reprezentanţii ministerului Educaţiei la acest subiect, dar aceştia au refuzat să discute cu noi pe motiv că se aflau în şedinţă.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  SOCIAL

  Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) informează că pe parcursul lunii septembrie au fost înregistrate 182 de solicitări pe motivul urgențelor toxice...

  SOCIAL

  Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultima săptămână, pe teritoriul țării au fost înregistrate 1374 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În aceeași...

  SOCIAL

  Fiecare al patrulea moldovean ajunge în statistica săracilor absoluți. Care este profilul lui? Sunteți voi, cei care citiți în acest moment, parte din categoria...

  Noutăţi

  Potrivit prognozei meteorologilor, joi, 29 septembrie, se așteaptă ploi slabe în zona de nord a țării. Termometrele vor arăta până la +25 de grade...

  Copyright © 2021