Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În comuna Băcioi a fost redeschisă o nouă grădiniță

  Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la ceremonia de redeschidere a Grădiniței nr. 140 „Ion Creangă” din comuna Băcioi, cu o capacitate de 160 de locuri și 7 grupe de copii, inclusiv o grupă de creșă, după finalizarea lucrărilor de reparație capitală a edificiului. Lucrările au constat în schimbarea acoperișului, reparația blocului alimentar, a sălilor de grupă, a fațadelor, dar și a pavilioanelor și a terenurilor de joacă.

  Edilul capitalei a ținut să menționeze că reabilitarea infrastructurii de menire socială din suburbii rămâne o prioritate pentru municipalitate, astfel că a efectuat periodic vizite la obiectivele aflate în reparație de la Băcioi, școli și grădinițe, pentru a se asigura de bunul mers al lucrurilor.

  „Conectarea IET nr. 140 la rețeaua de gaze naturale a avut loc în noiembrie 2020, ca urmare a conlucrării noastre cu administrația SRL „Chișinău-Gaz”, în condițiile când racordarea edificiului grădiniței la rețea era problematică, având în vedere costurile mari pentru asemenea lucrări. Dar situația a fost depășită și acum familiile tinere cu copii pot beneficia de servicii publice calitative în localitatea lor”, a spus Ion Ceban.

  Reabilitarea edificiului IET nr. 140 a început în anul 2012, iar de atunci încoace, anual din bugetul municipal și cel local erau prevăzuți bani. Astfel, Primăria Chișinău a alocat în anul 2020 circa 1,6 milioane lei, pentru lucrări de finisare și amenajarea teritoriului aferent. De asemenea, Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM) a alocat suma de 1 milion de lei, din care a fost achiziționat mobilier și utilaj pentru blocul alimentar.

  Grădinița a fost închisă în anul 1994, iar de atunci părinții erau nevoiți să-și ducă copiii la instituțiile preșcolare din capitală.

  În anul 2020, Primăria Chișinău, împreună cu APL Băcioi a realizat și alte proiecte importante, precum: reparația capitală a acoperișului Grădiniței nr. 101, reparația acoperișului, a fațadei și construirea unei anexe la Grădinița nr. 171; reparația acoperișului și fațadei la Gimnaziul nr. 102 din satul Brăila; reparația acoperișului Școlii primare nr. 101; reabilitarea și modernizarea drumului de acces către comuna Băcioi. În acest scop, în anul 2020, din bugetul municipal au fost alocați 8 milioane lei.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Aproximativ 400 de preşcolari din Ciorescu vor frecventa grădinița în condiții mai bune. Potrivit primarului general Ion Ceban, în trei ani, Primăria Chișinău a...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primarul General, Ion Ceban, a întreprins vineri o vizită de lucru în comuna Băcioi, unde a discutat cu primarul Ilie Leahu și cu consilierii...

  SOCIAL

  Autoritățile din satul Alexeevca, raionul Florești, spun că din cauza noului tarif la gaz s-au pomenit cu o factură de 18 mii de lei,...

  SOCIAL

  Băcioi va avea un drum de acces nou. Potrivit primarului general Ion Ceban, Primăria municipiului Chișinău continuă investițiile în infrastructura din suburbii, astfel, în...

  Copyright © 2021