Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În Chișinău va fi organizat un nou maraton de vaccinare

  Primăria Chișinău va organiza la 20 iunie încă un maraton de vaccinare, de această dată va fi efectuat rapelul (doza II) pentru persoanele care au fost imunizate la Palatul Republicii pe 28-30 mai.

  Primarul Ion Ceban a declarat astăzi, în ședința on-line a serviciilor municipale că la 20 iunie, de Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, începând cu ora 07:00, se va desfășura Maratonul de vaccinare la care va fi efectuat rapelul.

  „Specialiștii ne atenționează că de acoperirea vaccinală va depinde comportamentul virusului. Actualmente dispunem de o mare oportunitate, când fiind înregistrată o incidență extrem de mică de Covid-19, trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți, să avem acea acoperire de vaccinare de minimum 70% din populație, fapt care ne va asigura securitatea epidemiologică”, potrivit primarului.

  Orașul Chișinău a dezvoltat destul de bine infrastructura necesară pentru vaccinare, inclusiv primul centru de vaccinare municipal, centrele și punctele de vaccinare în toate instituțiile medicale, precum și proiectul inovativ cu punctele mobile de vaccinare (un troleibuz și un autobuz)”, a menționat edilul.

  În municipiu sunt organizate 70 Puncte de vaccinare, un Centru municipal de vaccinare și două puncte mobile de vaccinare. De asemenea, în cadrul Centrelor Medicilor de Familie activează echipe mobile de vaccinare care se deplasează la domiciliul persoanelor în dificultate, dar și la întreprinderi și instituții pentru vaccinare la locul de muncă.

  La primul maraton de vaccinare, organizat de Primăria Chișinău în perioada 28-30 mai, au fost imunizate 3 055 de persoane.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Peste 110 de tineri muzicieni din Republica Moldova, România, Ucraina, Finlanda, Ungaria, Spania și Olanda vor evolua astăzi, începând cu ora 19.30, la Digital...

  SOCIAL

  Opt centre de creație din Chișinău vor deveni mai prietenoase copiilor. Asta, dupa ce Primăria Chișinău a alocat sume impunătoare de bani pentru efectuarea...

  Noutăţi

  În cea de-a doua zi a Festivalului, 15 iulie 2022, chișinăuienii și oaspeții capitalei sunt invitați să participe la diverse activități cultural-artistice: expoziții, lansări...

  Noutăţi

  Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi începe Festivalul „Te salut, Chișinău!”, ediția a II-a, consacrat aniversării a 586-a de la prima atestare documentară a...

  Copyright © 2021