Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În Chișinău va fi organizat un nou maraton de vaccinare

  Primăria Chișinău va organiza la 20 iunie încă un maraton de vaccinare, de această dată va fi efectuat rapelul (doza II) pentru persoanele care au fost imunizate la Palatul Republicii pe 28-30 mai.

  Primarul Ion Ceban a declarat astăzi, în ședința on-line a serviciilor municipale că la 20 iunie, de Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, începând cu ora 07:00, se va desfășura Maratonul de vaccinare la care va fi efectuat rapelul.

  „Specialiștii ne atenționează că de acoperirea vaccinală va depinde comportamentul virusului. Actualmente dispunem de o mare oportunitate, când fiind înregistrată o incidență extrem de mică de Covid-19, trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți, să avem acea acoperire de vaccinare de minimum 70% din populație, fapt care ne va asigura securitatea epidemiologică”, potrivit primarului.

  Orașul Chișinău a dezvoltat destul de bine infrastructura necesară pentru vaccinare, inclusiv primul centru de vaccinare municipal, centrele și punctele de vaccinare în toate instituțiile medicale, precum și proiectul inovativ cu punctele mobile de vaccinare (un troleibuz și un autobuz)”, a menționat edilul.

  În municipiu sunt organizate 70 Puncte de vaccinare, un Centru municipal de vaccinare și două puncte mobile de vaccinare. De asemenea, în cadrul Centrelor Medicilor de Familie activează echipe mobile de vaccinare care se deplasează la domiciliul persoanelor în dificultate, dar și la întreprinderi și instituții pentru vaccinare la locul de muncă.

  La primul maraton de vaccinare, organizat de Primăria Chișinău în perioada 28-30 mai, au fost imunizate 3 055 de persoane.

  moldpres.md

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că cea de-a doua zi a Festivalului „Te salut, Chișinău" include următoarele evenimente:

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 14 iulie 2021, în capitală se dă startul Festivalului „Te salut, Chișinău!”, ediția I, care se va desfășura...

  SOCIAL

  La Chișinău a început marșul „Iubim Moldova”, organizat de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Aproape 20 de mii de cetățeni participă la eveniment.

  SOCIAL

  Autoritățile capitalei își doresc să crească salariul șoferilor din Parcul Urban de Autobuze și a celor din Regia de Transport Electric Chișinău.

  Copyright © 2021