Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  În căutarea soluțiilor

  Implementarea la timp și calitativă a proiectului “Drumuri bune pentru toți” este o prioritate a conducerii țării. Premierul Ion Chicu a confirmat acest lucru în cadrul unei întruniri cu primarii din raionul Glodeni. Prim-ministrul a promis că va fi cu ochii pe felul în care evoluează lucrările în cadrul proiectului național.

  Potrivit premierului Ion Chicu, unul dintre motivele întâlnirii cu primarii din satele raionului Glodeni este întârzierea realizării proiectului “Drumuri bune pentru toți”. Autoritățile locale i s-au plâns prim-ministrului și spun că vina pentru această situație o poartă compania care a câștigat licitația, dar, din varii motive, a amânat începerea lucrărilor. Chicu a spus că nu va permite tergiversarea reparației drumurilor.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  „Conform graficului, această companie, care a câștigat licitația, trebuia să înceapă lucrările de construcție în urmă cu 10 zile. Cu toate acestea, munca întârzie. Este clar că colegii de pe teren au dat alarma și au cerut o întâlnire imediată pentru a interveni în situație. Am intervenit, am ajustat graficul. Sperăm că lucrările din raionul Glodeni vor fi finalizate în câteva săptămâni. Vom controla cu strictețe acest proces, deoarece nu putem permite ca drumurile să nu fie construite în acest an”

  Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni

  ”Atât administrația locală, cât și populația din raionul Glodeni, așteaptă cu nerăbdare implementarea proiectului “Drumuri bune pentru toți”, deoarece fiecare metru și chiar fiecare centimetru de drum este foarte important pentru noi toți, este o oportunitate de a deschide noi locuri de muncă și o oportunitate de a atrage investitori”

  Un alt subiect al întâlnirii a vizat problemele legate de alimentarea cu apă a raionului Glodeni. Premierul a declarat că din cauza unei abordări neserioase, situația încă nu a fost rezolvată.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  «Sunt câteva proiecte în curs de desfășurare. Toți au nevoie de finanțare suplimentară. Și o atitudine mai responsabilă din partea tuturor structurilor, în special, a celor centrale”

  S-a discutat la întrunirea cu primarii și despre consecințele ploilor recente. Primarii din localitățile afectate au mulțumit conducerii țării pentru implicare promtă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021