Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În capitală va fi ridicat un muzeu în memoria lui Grigore Vieru. A fost prezentată schița de proiect

  Primarul general, Ion Ceban, a prezentat schița de proiect privind construcția muzeului „Grigore Vieru”. Edilul anunță că schița de proiect privind restaurarea muzeului, urmează a fi supusă dezbaterilor publice, pentru consultarea opiniei societății civile și a experților referitor la conceptul elaborat.

  În muzeu vor fi expuse lucrurile poetului, va fi reprodus cabinetul de lucru al poetului și salonul pentru oaspeți. Totodată, în incinta muzeului, ne propunem construirea unei săli de expoziții, care va găzdui evenimente culturale.
  Ion Ceban anunță că proiectul urmează a fi implementat cu sprijinul oferit de partenerii din România.
  Clădirea muzeului este amplasată la intersecția str. Alexei Mateevici și str. Mihai Eminescu și este un monument de arhitectură de însemnătate locală, introdus în 1995 în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău.
  „Vrem ca asemenea instituții să nu-și piardă din farmecul istoric!”, a  scris Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei în raionul Călărași, Președintele Igor Dodon a depus flori la Monumentul Ostașilor Căzuți în luptele Marelui Război Pentru Apărarea Patriei din...

  Copyright © 2021