Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  În capitală, înscrierea copiilor în clasa I va începe pe 3 aprilie

  Din 3 aprilie, părinții din muncipiul Chișinău vor putea depune on-line actele pentru înscrierea copiilor în clasa I pe platforma www.escoala.chisinau.md, transmite MOLDPRES.

  Procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima etapă va începe pe 3 aprilie și se va încheia pe 26 mai. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 2 – 16 iunie. La prima etapă vor putea fi depuse cereri în cazul copiilor care împlinesc vârsta de șapte ani până la 1 septembrie 2023. Este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar.

  La cea de-a doua etapă va avea loc depunerea actelor copiilor care vor împlini vârsta de șapte ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă, a copiilor care vor împlini vârsta de șapte ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 din districtul școlar și a copiilor din alte districte școlare, în cazul în care vor rămâne locuri libere în cadrul instituției de învățământ.

  Cererile de înscriere a copiilor în clasa I trebuie să fie însoțite de buletinul de identitate al părintelui și certificatul de naștere al copilului.

  Potrivit Primăriei Chișinău, dacă vor exista cazuri în care copiii, pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, atunci acestea vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 21- 30 august, în limita locurilor libere, astfel încât să fie asigurat accesul la educație a tuturor copiilor cu vârsta obligatorie pentru școlarizare.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021