Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  În capitală au fost amenajate mai multe platforme pentru colectarea deșeurilor

  În capitală au fost amenajate 5 platforme pentru colectarea deșeurilor menajere, din cele 41 de unități planificate pentru anul 2022, în curțile blocurilor de locuințe care sunt dotate cu rețele interiore de evacuare a deșeurilor.

  Beneficiari ai acestor platforme vor fi locatarii din aproximativ 62 de blocuri de locuințe din sectoarele capitalei, în care s-a renunțat la utilizarea pe viitor a canalelor interioare evacuare a deșeurilor menajere.

  Serviciile municipale de profil au inițiat aceste activități, în baza solicitărilor locatarilor și a gestionarilor fondului locativ, pentru a preveni generarea stării anti-sanitare și combaterea rozătoarelor și insectelor .

  În acest sens, din bugetul municipal, au fost alocate surse financiare de cca 4,3 milioane de lei, iar în urma concursului public desfășurat a fost selectat agentului economic care va executa lucrări de amenajare a platformelor de gunoi.

  Acestea sunt de trei tipuri: platforme din 2 containere – 6 bucăți, platforme din 3 containere – 15 bucăți, platforme din 4 containere – 20 de bucăți.

  E de menționat că alte 110 platforme similare pentru colectarea deșeurilor menajere au fost amenajate în ultimii 2 ani în sectoarele capitalei.

  chisinau.md

  Facebook

  Noutăţi

  Manifestările cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi inaugurate la Chișinău pe 17 decembrie. Solicitată de IPN, viceprimarul Angela Cutasevici a precizat că toate...

  Noutăţi

  În weekend-ul: 3-4 decembrie 2022, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor...

  Noutăţi

  În perioada 1 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, vor fi comercializați brazi de Crăciun în mai multe locuri din Capitală. Viceprimarul Olga Ursu...

  Noutăţi

  Începând cu data de 1 decembrie, ruta de troleibuz nr. 31 „or. Chișinău – or. Sângera” va fi înlocuită cu ruta de autobuz nr....

  Copyright © 2021