Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În capitală a fost lansat sistemul de taxare electronică în transportul public municipal

  Pasagerii a trei rute de troleibuz și a două rute de autobus din transportul public municipal din Chișinău vor putea achita călătoria cu cardul bancar.

  Primăria capitalei a lansat astăzi proiectul-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal în parteneriat cu MasterCard.

  Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, proiectul este rezultatul discuțiilor inițiate cu compania Mastercard și cu o bancă comercială din Republica Moldova. „Achitarea fără numerar va fi posibilă în 110 unități de transport public municipal de pe trei rute de troleibuz și două rute de autobus. Este vorba de rutele de troleibuz 10, 22 și 30 și rutele de autobus 2 și 5”, a spus Ceban.

  La rândul lor, reprezentanții instituției bancare au declarat că plata pentru costul călătoriei rămâne aceeași și poate fi efectuată cu un card bancar ori cu telefonul prin sistemul integrat instalat în unitățile de transport.

  Întreprinderile Municipale „Regia Transport Electric Chișinău” și „Parcul Urban de Autobuze” au încheiat contracte cu prestatorii de servicii de taxare electronică pentru proiectul pilot, care va dura șase luni. În urma unui studiu de fezabilitate, se va decide dacă acesta va fi sau nu implementat permanent.

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  Cimitirele din Chișinău vor fi deschise de Paștele Blajinilor, până la ora 17.00. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din Capitală.

  SOCIAL

  Programul de lucru al cafenelelor și restaurantelor din capitală va fi prelungit până la ora 23:00. O decizie în acest sens a fost luată...

  SOCIAL

  Vaccinarea locuitorilor din Chișinău este prioritară pentru municipalitate. Potrivit primarului general, Ion Ceban, specialiștii spun că doar vaccinul, indiferent de tipul serului, ne va...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 1 mai - 30 noiembrie 2021, în sectoarele capitalei vor fi organizate târguri de weekend cu produse...

  Copyright © 2020