Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Percheziții de amploare la 13 adrese din țară. A fost anihilată o grupare criminală, care activa pe teritoriul mai multor state

  O grupare criminală, care acționa pe teritoriul mai multor țări europene, a fost anihilată de polițiștii moldoveni. 13 percheziții de amploare au fost efectuate joi, 28 mai, în casele unor persoane, suspectate de furturi în proporții deosebit de mari.

  Procurorii PCCOCS și ofițerii INI au depistat obiecte de preț, bijuterii, arme, muniții, precum și suporturi tehnice și electronice ce au fost utilizate la comiterea infracțiunilor. Potrivit oamenilor legii, cinci persoane sunt cercetate în libertate. Acestea ar fi comis furturi pe teritoriul Finlandei, iar prejudiciul se ridică la 600 mii euro.

  Gruparea infracțională, formată din cetățeni moldoveni, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din țara noastră și Finlanda. Totodată, operațiunea de anihilare a infractorilor s-a desfășurat cu suportul Europol. Pe numele unora din suspecți în Italia este emis mandat de arest în baza unui dosar penal pentru furturi și răpire de persoane.

  Potrivit oamenilor legii, din acest grup criminal fac parte mai mulți membri care își desfășoară activitatea în diferite țări europene. Aceștia urmează a fi stabiliți și atrași la răspundere penală.

  Pentru infracțiunile comise, învinuiții riscă dosare penale pentru furt în proporții deosebit de mari, contrabandă, spălare de bani și crearea sau conducerea organizații criminale.

  POLITICA

  Maia Sandu înregistrează o prăbușire la capitolul credibilitate. În mai puțin de trei luni, încrederea în președintele țării a scăzut cu 14 puncte procentuale....

  SOCIAL

  Cetățenii Republicii Moldova au o mai mare încredere în vaccinul rusesc anti-COVID, în comparație cu AstraZeneca sau Pfizer, arată datele ”Barometrului Socio-Politic”, prezentat de...

  POLITICA

  Constituția trebuie respectată. De această părere sunt 80 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova. Datele se conțin în Barometrul socio-politic realizat de IMAS.

  SOCIAL

  Scade numărul moldovenilor, care sunt de părerea că peste un an vor trăi mai bine. Potrivit Barometrului socio-politic realizat de IMAS, în ultimele trei...

  Copyright © 2020