Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR! Reguli noi la traversarea frontierei cu Ucraina

  Cetăţenii care planifică o călătorie în Ucraina trebuie să prezinte testul cu rezultatul negativ pentru COVID-19. Astfel, ei vor fi scutiți de regimul de autoizolare timp de 14 zile.

  Testul în laboratoarele din Republica Moldova trebuie să fie făcut cu cel mult 48 ore până la traversarea frontierei, iar rezultatele să fie într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză). Mecanismul respectiv a intrat în vigoare la 13 august și prevede exceptarea cetățenilor străini de la obligația izolării la domiciliu sau carantină la intrarea în Ucraina în baza prezentării rezultatului negativ al testării.

  Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea la autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

  Autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 31 august, cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală.

  ipn.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Cetățenii Republicii Moldova trebuie să aibă acces la diferite tipuri de vaccin. Declarația a fost făcută de către președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul...

  LUMEA

  Cel puţin 15 persoane au murit într-un incendiu produs joi la un cămin de bătrâni din Harkov, în estul Ucrainei, au anunţat serviciile de...

  ECONOMIE

  Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la această oră drumurile publice naționale sunt practicabile, iar circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă.

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu susține intenția Ucrainei de a construi Hidrocentrala de la Novodnestrovsk, care ar putea lăsa municipiul Chișinău fără apă. Subiectul a fost...

  Copyright © 2020