Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  În așteptarea vaccinului anti-COVID

  Autoritățile intenționează să achiziționeze un lot de vaccinuri anti-COVID. Iar aproximativ 20 % a populației îl va primi gratuit. Declarația a fost făcută de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a menționat că situația epidemiologică din țară este una gravă.

  Viorica Dumbrăveanu, ministrul sănătății

  “Să nu uităm că suntem în perioada toamnă-iarnă și avem viroze, gripe. Respectiv, aceste împrejurări pot favoriza transmiterea COVID-19. De aceea, fiecare dintre noi trebuie să fie precaut cu el, dar și cu cei dragi. Prognozele nu sunt dintre cele mai bune.”

  Dumbrăveanu a anunțat că Moldova intenționează să achiziționeze un vaccin împotriva COVID prin intermediul platformei COVAX, la care țara noastră a aderat în august 2020.

  Viorica Dumbrăveanu, ministrul sănătății

  “20% din populația țării va fi asigurată cu vaccin anti-COVID în mod gratuit. Este vorba despre acele 700 de mii de persoane din grupurile de risc – lucrători medicali, din structurile de forță, în special, Ministerul Afacerilor Interne, din sistemul educațional, persoanele care suferă de anumite maladii cronice”.

  În prezent, în țara noastră are loc vaccinarea oamenilor împotriva gripei sezoniere. Potrivit medicilor, iminizarea va ajuta oamenii să treacă mai ușor nu doar peste virusul gripal, ci și peste noul tip de coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătății, alte 100 de mii de doze de vaccin antigripal vor ajunge în Republica Moldova în această lună.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020