Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  În anul 2021, marja maximă în Programul „Prima casă” va fi de 3%

  Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă”, transmite MOLDPRES.

  Conform deciziei Executivului, mărimea marjei maxime pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului 2021 pentru creditele garantate de către stat în baza Programului de stat „Prima casă” este stabilită în mărime de până la 3% anual.

  „Mărimea marjei maxime se aplică în privința contractelor de credit încheiate începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, indică documentul.

  Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

  Până în prezent, prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate 5253 de locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,64 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,32 miliarde de lei.

  Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

  moldpres.md

  ECONOMIE

  De la lansarea Programului de stat „Prima Casă” până în prezent au fost procurate 5873 locuințe. Alte 10 cereri au fost acceptate și urmează...

  ECONOMIE

  Decizia Guvernului cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicată astăzi în...

  Copyright © 2021