Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  În ajun de an nou

  De trăiesc la sat, ori la oraș, tot ce-și doresc moldovenii în ajun de Revelion este un trai decent și un viitor prosper pentru copii. Oamenii speră că anul viitor va fi mai bun decât cel curent și cred că-n 2022 vom reuși să scăpăm de pandemie și vom reveni la viața de acum doi ani, când nu existau limite și restricții.

  Similar anului trecut, cea mai mare dorință a chișinăuienilor pentru anul viitor este să scăpăm de pandemie și să revenim la normalitate.

  «Sănătatea este cea mai importantă, restul va veni de la sine. Cel mai important este să fim sănătoși».

  «Să nu fie război, iar totul să fie bine».

  «Important pentru Moldova să fie o viață mai frumoasă și mai bună. Lumea să fie fericită și copiii noștri să aibă un viitor frumos. La mulți ani».

  «Să fim toți fericiți, în primul rând. Sănătoși, bucuroși de viața care ne-a dat-o bunul Dumnezeu, să ducem o viață mai frumoasă, să ne stimăm unul pe altul, să ne înțelegem, familiile să fie împlinite și un an bogat și fericit pentru toată lumea».

  «Le-aș dori moldovenilor să se bucure de lucrurile mărunte, să-și adune puteri pentru anul care urmează, care sper să fie mai bun, fără pandemie. Poate odată și odată scăpăm de această pandemie. Să ne întâlnim cu cei dragi pentru că asta ne lipsește nouă. Noi căutăm găști, căutăm petreceri, în schimb uităm de cei dragi, de familie care într-o zi sau alta nu ar putea să mai fie, inclusiv, și din cauza acestei pandemii».

  «Să fiți cât mai uniți, cât mai uniți. Și nu uitați de unde ați venit».

  «Sănătate, stabilitate, bună-dispoziție, bunăstare financiară, optimism, pace în familie și fericire în familie».

  Oamenii din localitățile din țară recunosc că viața la sat este grea. Ei se plâng că duc lipsuri, suferă de deficit de locuri de muncă, și visează la un trai decent.

  «Noul an aș vrea să ne aducă mai multă sănătate, ca cei apropiați să fie mereu în preajma noastră, să uităm de pandemie și să nu fie mai rău ca acesta. Am avut speranțe mari, dar ne-am dezămăgit oleacă în politicienii noștri, am așteptat pensiile puțin altfel să se mărească, nu cum s-o mărit. Salariile să se mărească că lucrăm aici cu bănuți, dar așa în general, am așteptat să vină peste hotare apropiații, feciorul, soțul, încetișor lucrăm și mergem înainte».

  «La copii, la nepoți, la strănepoți, am și eu un strănepot acum nu demult, le dorim multă sănătate, fericire….și la toată lumea».

  «Mai multe locuri de muncă cu un salariu mai convenabil ca să nu plece tinerii peste hotare și să fim toți aici în țară, să nu fie nevoiți să plece. Chiar pe plan politic să fie un conducător bun».

  «Așteptăm să fie mai bine, să rodească pământul, să fie ploaie, să fie bine, iar conducerea să aibă grijă și de noi».

  «Să trăim oleacă mai bine, să fie mai ieftin, să putem trăi mai ușor. Îi greu de trait».

  Unii spun însă că nu simt feeria sărbătorilor de iarnă, și nici ninsoarea de afară nu a reușit să le aducă buna dispoziție.

  «-Ce ați dori să le urați celor dragi de Revelion?
  -Întrebați-i pe cei care simt atmosfera sărbătorilor de iarnă.
  -Dumneavoastră nu simțiți spiritul sărbătorii?
  -Nu-l simt. Vă mulțumesc».

  În acest an, revelionul va fi sărbătorit în noaptea de vineri spre sâmbătă. Luni, pe data de 3 ianuarie, bugetarii se întorc la muncă, elevii însă rămân în vacanță până pe data de 10 ianuarie, atunci când se vor întoarce în bănci.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021