Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  În 2021, indemnizația unică la naștere va fi de 9000 lei, a anunțat Igor Dodon

  Statul trebuie să susțină familiile cu copii, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii de vineri. Candidatul la funcția de președinte al țării a menționat că a înaintat un șir de inițiative în acest sens, iar unele deja se implementează.

  ”Trebuie să motivăm familiile tinere care au copii. Noi am lansat mai multe proiecte. Am majorat în acest an, la inițiativa mea, suportul unic la nașterea copilului până la 8299 de lei. Am propus să majorăm pe parcursul următorilor ani această indemnizație până la 10 000 de lei. Deja anul viitor această indemnizație va fi de peste 9000 de lei”, a spus Dodon.

  Candidatul la funcția de președinte al țării a venit și cu propunerea ca în Moldova să fie instituit capitalul matern. Potrivit acestui program, statul vine cu un suport la nașterea copilului pentru rezolvarea mai multor probleme. Acest proiect funcționează cu succes în mai multe țării, printre care Rusia și Ungaria. Igor Dodon a precizat că de anul viitor se va majora și indemnizația pentru întreținerea copilului până la 740 de lei pe lună. Potrivit candidatului, această indemnizație trebuie majorată în continuare.

  ”Vom face tot posibilul să ajutăm mamele cu copii, familiile cu mulți copii cu diferite instrumente cu care statul deja a început să vină și va veni și în continuare”, a spus Dodon.

  Potrivit programului electoral al lui Igor Dodon, fiecare familie va primi o alocație suplimentară unică de 5 000 de lei pentru nașterea celui de-al patrulea copil, iar pentru următorii – câte 10 000 de lei pentru fiecare copil. Igor Dodon mai propune ca fiecare familie să primească un ajutor anual în valoare de 1 000 de lei pentru fiecare elev. De asemenea, la 1 septembrie, toți copiii din clasele primare vor primi gratuit rucsacuri și rechizite școlare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că legea pieței petroliere, elaborată de PAS trebuie anulată, la fel și accizele la benzină și...

  SOCIAL

  Biserica Ortodoxă îl prăznuiește astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, unul dintre cei mai cunoscuți și onorați sfinți ai creștinismului.

  POLITICA

  "În situația când Moldova are nevoie mai mult ca oricând de suport pentru a susține populația, oamenii de afaceri, pe toți cei care suferă...

  SOCIAL

  Astăzi, la Taraclia, Igor Dodon a participat la ceremonia de deschidere a Monumentului participanților la avaria de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl, la...

  Copyright © 2021