Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  În 2019-2021, PSRM a inițiat peste 100 proiecte de lege cu profil economic, financiar și bancar, iar 90% au fost votate

  În perioada anilor 2019-2021, fracțiunea PSRM a inițiat 111 proiecte de lege cu profil economic, financiar și bancar, iar 90% dintre acestea au fost aprobate în Parlament. Despre aceasta deputatul socialist, președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Petru Burduja, a declarat în cadrul unui briefing de presă, la care a făcut totalurile activității celei mai mari fracțiuni din Legislativ.

  Burduja a amintit că la inițiativa PSRM, în Legea bugetului și politica bugetar-fiscală au fost incluse programe de susținere a populației, a mediului de afaceri, inclusiv pentru domeniul HORECA. Un alt proiect important, votat la inițiativa PSRM, este prelungirea patentei până la 31 decembrie 2022.

  Socialiștii au susținut și autoritățile locale. Primăria Chișinău a reușit să importe 30 de troleibuze fără achitarea taxei de valoarea adăugată, fapt care a ajutat la fluidizarea transportului de pasageri în perioada pandemică. Totodată, a fost votat proiectul privind deschiderea parcului de producție din Găgăuzia.

  La inițiativa PSRM au fost aprobate un șir de Legi care au avut menirea de a combate pandemia COVID-19.

  “Legea privind simplificarea procedurii de achiziționare de vaccin contra COVID-19. Legea privind scutirea de taxe pentru procurarea vaccinului anti-COVID. Legea privind compensarea energiei electrice în perioada stării de urgență. Maia Sandu nu a promulgat această Lege, este o decizie anti-populară și Maia Sandu trebuie să le dea explicații cetățenilor, de ce a procedat așa”, a declarant Burduja.

  Deputatul PSRM a amintit că echipa din care face de două ori a aprobat și a votat scoaterea miliardului furat de pe umerii cetățenilor. Prima Lege a fost anulat de Curtea Constituțională, iar cea de-a doua, aprobată în martie, a fost respinsă de către președintele Maia Sandu.

  “Astfel, cetățenii vor achita în continuare miliardul forat, pentru că în opinia Maiei Sandu este cea mai corectă soluție. De asta este clar de ce în 2014 ea a votat în Guvernul de atunci furtul miliardului”, a mai spus Burduja.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 8 august. O hotărâre în acest sens...

  ECONOMIE

  Prețul ouălor de găină s-a majorat în piețele și magazinele din țară. Costul acestora ajunge până la 40 de lei, în funcție de rețeaua...

  Noutăţi

  Moldovenii vor rămâne fără apă în intervalele de timp 09:00-12:00 și 18:00. Anunțul a fost făcut de Ministerul Mediului, în contextul secetei hidrologice grave...

  Noutăţi

  Cod galben de caniculă. Pe 26.07.2022 – 27.07.22, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult. RISCURI:...

  Copyright © 2021