Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Împotriva vaccinării copiilor

  Unii se pronunță categoric împotriva administrării vaccinului anticovid la copii iar alții spun că ar fi prea devreme de a imuniza minorii cu un vaccin încă necunoscut. De această părere sunt locuitorii Capitalei. Atunci când au fost întrebați dacă sunt sau nu de acord cu vaccinarea copiilor cu serul anticovid începând cu vârsta de 12 ani, majoritatea s-au pronunțat împotrivă.

  „Eu cred că este prea devreme pentru ei și noi nu știm care vor fi relațiile adverse o perioadă pentru destul de lungă.”

  „Iată eu am rugat că am nepot și frumos am rugat că e foarte bolnav are alergie, și să nu se grăbească trebuie de cercetat lucrurile. Sunt copii care sunt sănătoși și o să suporte, dar să pună la copii și să-i „calicească” asta e o crimă. Totul trebuie controlat, dar nimeni nu vrea să își ia răspundere.”

  „De copii.. nici nu poate merge vorba, oameni buni, despre ce vaccin noi vorbim. Ministerul Sănătății eu mă gândesc, că ei nu sunt competenți. Sunt împotrivă, deoarece vaccinul trebuie probat, nu doar pe animale, dar trebuie să treacă o perioadă oarecare ca ea să își arate efectul care va apărea după.”

  „Cu părere de rău asta e, acum la asta am ajuns… se pune accentul doar pe vaccin, nu mai punem accentul pe nimic, am uitat și de economie, de aboslut tot, se vorbește numai de vaccin și virus.”

  „Nu consider că are rost, copii, după cum am înțeles nu se prea îmbolnăvesc așa masiv, cred că nu.”

  „Eu sunt categoric împotrivă. pentru că nu este testat, și nu mă voi vaccina nici eu și nici copiii nu recomand să-i vaccinăm.”

  „E greu de luat decizii referitor la proprii copii, vrei să-i protejezi. Am un copil, dar mă gândesc am nevoie de timp ca să mă gândesc și să analizez. Prea repede se întâmplă lucrurile astea. Fiecare copil este individual. Orice decizie trebuie cântărită bine.”

  Discuțiile în spațiul public privind vaccinarea copiilor împotriva noului coronavirus au pornit ieri după ce epidemiologul Agenția Națională de Sănătate Publică, Veaceslav Guțu, a declarat că imunizarea minorilor de la 12 ani ar urma să înceapă imediat ce în țară va ajunge un lot de 80 de mii de doze Pfizer, dar și după un ordin al Ministerului Sănătății în acest sens. Guțu presupune că, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare. Astăzi Ministerul Sănătății a venit cu unele precizări vis-a-vis de această informație. Într-o notă pe pagina de facebook a instituției, se menționează că:

  ”Ministerul Sănătății vă informează că nu a fost emis niciun ordin cu privire la acest subiect. Comitetul Național Consultativ de Experți în domeniul imunizării, care este compus din experți în domeniu s-a întrunit în ședință pe 23 august și și-a expus opinia cu referire la vaccinarea copiilor de peste 12 ani, pledând pentru vaccinare. În R.Moldova ar putea să înceapă vaccinarea copiilor de la 12 ani. Luând în considerare faptul că opinia Comitetului are doar titlu de recomandare, Ministerul Sănătății a rămas pe poziția sa exprimată anterior, că în Republica Moldova, se vaccinează doar populația adultă.”

  se arată în nota instituției.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021