Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Împotriva unui lockdown total

  Liderul PSRM, Igor Dodon, le sugerează autorităților să nu admită instituirea unui nou lockdown în Republica Moldova. În caz contrar, spune Dodon economia țării va fi grav afectată. Mai mult, socialistul este de părere că vaccinul anticovid 19 în țara noastră trebuie oferit, gratuit.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  “Eu consider că noi trebuie să facem tot posibilul ca să nu ajungem la lockdown în Republica Moldova, pentru că asta va afecta activitatea agenților economici, va afecta businessul. Dacă închidem activitățile economice, atunci se pune pe burtă tot absolut, inclusiv și bugetul de stat, și pensii și salarii. Obiectivul nostru este să asigure statul tot ceea ce ține de plata pensiilor, salariilor, cheltuielilor curente, deaceea părerea mea este să nu admitem la această etapă un lockdown total».

  Mai mult, Igor Dodon susține că vaccinul anticovid, indiferent de originea sa trebuie să fie oferit cetățenilor, gratuit.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  «Eu consider că toate vaccinurile care sunt disponibile trebuie să fie înregistrate în RM. Mai departe fiecare cetățean trebuie să decidă. Deaceea în opinia mea vaccinurile trebuie să fie oferite gratis. Am auzit informații la instituția prezidențială precum că vaccinul rusesc va fi comercializat cu bani, eu nu cunosc astfel de informații. Statul RM trebuie să facă tot posibilul ca vaccinurile să fie gratis».

  Președintele PSRM a venit și cu un apel către fiecare conducător de instituție și politicienii să lase deoparte interesele electorale și să facă un efort comun pentru a sprijini gestionarea cu bine a pandemiei. ”Am dovedit în trecut că se poate reduce numărul de cazuri fără a bloca economia, sunt sigur că se va putea face acest lucru și acum. Totodată, fac apel la încetarea imediată a oricăror polemici geopolitice pe tema vaccinurilor, aceste polemici sunt doar acțiuni cinice ale unor politicieni iresponsabili” a conchis Igor Dodon.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020