Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Împotriva haosului din țară

  Cazul reținerii procurorului general Alexandr Stoianoglo a fost doar o picătură care a umplut paharul răbdării. Este opinia liderilor Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care spun că oamenii au ieșit în stradă impulsionați de situația incertă din țară și de vremurile „tulburi” care au venit o dată cu instaurarea celor din PAS la guvernare.

  Igor Dodon, copreședintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

  «Acest protest are câteva scopuri, primul și cel mai important scop este situația dramatică din țară dar și evident ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu Stoianoglo. Practic ne întoarcem la statul capturat din timpul lui Plahotniuc dar într-o manieră mult mai dură, cu tăcerea și cu acceptul unor cancelari occidentali. Noi nu am adus tractoriști care să se urce pe scările președinției, parlamentului, așa cum au adus ei anul trecut. Este un protest pașnic, și scopul este unul clar, să evităm statul capturat și toți înțeleg că actualul președinte e mai rău ca Plahotniuc. Metodele după care se ghidează, ceea ce se întâmplă în țară, e grav. Prețurile și tarifele care cresc încontinuu, iar ei fac show-uri și îl arestează pe procurorul general».

  Copreședintele Blocului, Vladimir Voronin a menționat că din 2009, când au venit la putere diferite variante ale Alianței pentru Integrare Europeană, cel puțin 12 guverne s-au schimbat în țară, toate acestea promițând să lupte împotriva mafiei și corupției. Dar nu s-a întâmplat nimic, țara continuă să se înece în haos și sărăcie. În acest sens, Voronin a îndemnat societatea să se unească pentru un scop comun, cel de a salva țara.
  Vladimir Voronin, copreședintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor
  «Concluzia este una singură, să ne unim forțele, fiecare guvernare dacă își dorește stabilitate și prosperitate trebuie să unească societatea nu o să o dezbine pe diverse criterii, de rasă, limbă vorbită, naționalitate. Doar o societate consolidată poate duce la dezvoltare și progres. Doar unindu-ne într-un scop comun vom avea rezultate pentru țară. Și cetățenii trebuie să se unească împotriva fărădelegilor și haosului».

  Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai PAS și instituției prezidențiale pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021