Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Împotriva Convenției de la Istanbul

  Partidul de la guvernare vrea să le impună moldovenilor, valori care le sunt străine. Este opinia deputaților din Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care au anunțat că nu vor susține ratificarea Convenției de la Istanbul, pe care deputații PAS au votat-o în prima lectură. Opoziția este convinsă că statul nostru are elaborat un mecanism de protejare a femeilor împotriva violenței domestice, iar ceea ce se dorește acum, este impunerea unei ideologii care contravine valorilor noastre.

  Grigore Novac, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Știm bine că pe 1 iulie 2021, Turcia a anunțat retragerea sa din Convenție. Guvernul turc a venit cu explicațiile de rigoare. Potrivit acestora, convenția lovește în valorile familiei și promovează homosexualitatea și solicită solidaritatea și nediscriminarea în baza criteriului de gen. În articolul celei de-a treia convenții, este introdus un nou concept de „gen”. Conform acestui document, „genul” și sexul unei persoane sunt două lucruri diferite. Termenul „sex” din convenție este utilizat pentru autoidentificarea unei persoane, indiferent de datele sale biologice: un bărbat sau o femeie».

  Deputatul a adăugat că documentul, votat de majoritatea parlamentară PAS încalcă drepturile părinților în procesul de creștere a copiilor. Totodată, potrivit articolului 14, în material didactic vor fi dezbătuți termeni precum egalitatea între femei și bărbați și rolurile de gen ne-stereotip. Pe această cale, Novac a anunțat că blocul nu va susține ratificarea convenției și va merge pe exemplul unor state precum Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Letonia, Bulgaria și altor țări care au refuzat să ratifice acordul.Totodată, reprezentanții bisericii din mai multe țări au refuzat susținerea acestui acord. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții PAS, pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă n-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021