Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Imixtiunea din exterior, inacceptabilă

  Ingerința forțelor străine în afacerile interne ale țării noastre este inacceptabilă și nu contează dacă vorbim despre organizații neguvernamentale sau ambasade ale altor țări acreditate la Chișinău. Este opinia liderului PSRM Igor Dodon. În cadrul emisiunii ”Interviul săptămânii” de la Primul în Moldova, socialistul a explicat cum cetățenii trebuie să facă față acestor imixtiuni, prin exemple concrete.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Dacă aveam un guvern funcțional, nu cu statutul de interimar, dar după alegeri vom guvernul nostru și majoritatea noastră în parlament, pe unul din ei trebuie să-l expulzăm din țară, vorbesc de cel mai activ și care intervine mereu. Mai întâi, invitați la Ministerul de Externe și întrebați: „Ascultați, voi de ce vă amestecați în treburi străine?” Le facem un avertisment, apoi pasul doi și toată lumea se va liniști. „.

  Igor Dodon a amintit că o practică similară a fost deja utilizată de Vladimir Voronin după evenimentele din 2009.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Ce avem cu adevărat? Vedeți declarațiile unor ambasadori. Și știu mai multe. Știu cum întocmesc ambasadorii listele deputaților pentru partidul Maiei Sandu. „La Strășeni există un conflict de partid intern din această cauză. Noi stim. Ambasadorul încearcă să-I calmeze merge acolo și spune asta. Vă vom da ceva după alegeri ”.

  Liderul socialiștilor a adăugat că ambasadele supraveghează și așa-numiții „trolli” pe rețelele de socializare, care dezinformează opinia publică cu referire la adversarii politici ai partidului Maiei Sandu.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Dragi telespectatori, când citiți câteva comentarii și vedeți multă mizerie acolo, ele formează fundalul, este o fabrică de trolli. Ei stau și scriu. Mai mult, ei se aruncă nu numai asupra noastră, ci și individual, dacă cineva o critică pe Maia Sandu. Totul este pus la punct, e o muncă activă și o intervenție a structurilor occidentale. „

  Împotriva acestui fenomen se poate și trebuie de luptat, a subliniat Igor Dodon. El a citat exemplul Ungariei, unde activitățile ONG-urilor sunt clar reglementate prin lege și orice imixtiune a ambasadorilor străini în procesele politice interne este suprimată imediat. După alegeri, a remarcat liderul PSRM, aceasta va fi una dintre prioritățile noii majorități parlamentare. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții instituției prezidențiale pentru un comentariu la acest subiect, până la această oră nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Copyright © 2021