Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Imixtiune în procesele interne ale țării

  PSRM solicită tuturor partenerilor internaționali să respecte suveranitatea țării Republicii Moldova. În același context socialiștii califică comportamentul lui Michalko, care, așa cum susține procurorul general ,Alexandr Stoianoglo, „se interesa de oportunitatea de a deschide un dosar penal împotriva Partidului Socialiștilor”, drept unul inadmisibil care depășește limitele competențelor reprezentanților diplomatici.

  Într-o declarație emisă astăzi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova menționează că tratează cu toată seriozitatea declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo despre implicarea directă a lui Peter Michalko, fostul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în procesele interne din țară.

  DIN DECLARAȚIA PSRM

  „CONSTATĂM ÎNCERCĂRILE COORDONATE ALE DIPLOMAȚILOR OCCIDENTALI ȘI ALE REPREZENTANȚILOR ORGANIZAȚIILOR NEGUVERNAMENTALE FINANȚATE DIN EXTERIOR DE A EXERCITA PRESIUNI ASUPRA JUSTIȚIEI ȘI PROCURATURII DIN REPUBLICA MOLDOVA SUVERANĂ, CU SCOPUL DE A PROMOVA OAMENII LOIALI ÎN FUNCȚII-CHEIE ÎN SISTEMUL JUDECĂTORESC ȘI A STABILI CONTROLUL EXTERN ASUPRA ACESTUIA. PSRM CONSIDERĂ ACESTE ACȚIUNI CA PARTE A UNEI ACTIVITĂȚI SISTEMATICE DE SUBORDONARE TOTALĂ A REPUBLICII MOLDOVA, A INSTITUȚIILOR PUBLICE, A ORGANELOR DE DREPT ȘI CELE JUDECĂTOREȘTI, ȚĂRILOR STRĂINE ȘI CURATORILOR ACESTORA DIN ȚARA NOASTRĂ.„

  În context, socialiștii se adresează către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Comisia politică externă și integrare europeană și alte instituții publice competente cu solicitarea de a stabili toate circumstanțele cu privire la acțiunile menționate ale fostului șef al Delegației UE în Moldova, Peter Michalko și să le fie atribuită o apreciere juridică și diplomatică adecvată. Totodată, PSRM susține că împotriva Partidului Socialiștilor nu au fost inițiate dosare penale. Am încercat să luăm legătura cu persoanele vizate în material pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021