Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ilan Șor: Regimul Sandu-PAS are nevoie de stări de urgență, pentru a continua să fure

  „Regimul Sandu-PAS are nevoie de stări de urgență, pentru a continua să fure”. Astfel a comentat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, decizia guvernării de a prelungi cu încă 60 de zile starea de urgență în țara noastră, în contextul situației din Ucraina, transmite serviciul de presă al formațiunii politice.

  „Aproximativ trei milioane de cetățeni ai Republicii Moldova sunt ostaticii stării de urgență, instituită de către regimul Sandu-PAS și prelungită după fiecare 60 de zile. Bravo, Maia! Poți fi înscrisă în Cartea Recordurilor Guinness pentru această anti-performanță”, a menționat Ilan Șor, într-o postare pe pagina sa de Facebook, precizând că nicio țară din regiune, din Europa, niciun stat învecinat cu Ucraina nu a instituit stare de urgență.

  El a mai adăugat că, pe fundalul stării de urgență, „se comit cele mai mari ilegalități și furturi” și că În doar un an, Uniunea Europeană a oferit Moldovei un miliard de euro, iar cetățenii își pun întrebarea unde au ajuns acești bani.

  În opinia liderului Partidului „ȘOR”, guvernarea are nevoie de stări de urgență, pentru a limita drepturile și libertățile cetățenilor.

  „Starea de urgență este necesară regimului Sandu-PAS pentru a asmuți polițiștii mascați împotriva bătrânilor și oamenilor săraci, care nu mai pot îndura bătaia de joc și își cer drepturile în stradă. Guvernarea îi consideră pe cei aproape 80% dintre cetățeni, pe care i-au sărăcit, drept „diversioniștii care vor să dea jos guvernarea democratică”.

  Starea excepțională reprezintă un motiv pentru ca Sandu-PAS „să-i dea cu capul de asfalt” pe agenții economici din țară, ajunși în prag de faliment din cauza incompetenței și a intereselor obscure ale grupărilor din PAS.

  Starea de urgență este necesară regimului pentru a ține închise televiziuni și alte surse de informare, care arată adevărul dureros pentru guvernare. Au instituit cenzura și pe internet. Asta înseamnă integrare europeană, democrație și stat de drept?

  Prelungirea stării excepționale înseamnă prelungirea hoțiilor, abuzurilor și ilegalităților regimului Sandu-PAS. Orice regim are însă și sfârșit. Pentru actualul regim, sfârșitul va fi dureros”, a mai afirmat Ilan Șor.

  Până la momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Președinției, Guvernului, PAS nu au comentat declarațiile lui Ilan Șor.

  partidulsor.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Partidul „ȘOR” contestă hotărârea adoptată de majoritatea parlamentară a PAS privind prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. O sesizare în acest...

  Noutăţi

  Propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență va fi examinată de Parlament în ședința plenară de astăzi, 1 decembrie. Membrii Biroului permanent au completat...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Starea de Urgență a fost prelungită cu 60 de zile, din ziua de 7 octombrie. Pentru această inițiativă au votat 53 de deputați PAS....

  LUMEA

  Inundaţiile declanşate de ploile musonice au dus la strămutarea a circa 33 de milioane de persoane, majoritatea în sudul şi sud-vestul sărac al ţării,...

  Copyright © 2021