Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ilan Șor: La alegerile bașcanului din Găgăuzia au învins locuitorii autonomiei

  La alegerile bașcanului din Găgăuzia au învins locuitorii Găgăuziei, pentru că ei vor fi cei care vor obține rezultatul pe care îl așteaptă. Așa a comentat președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, rezultatul de duminică, în urma căruia a învins candidatul formațiunii, Evghenia Guțul. El a promis că toate promisiunile făcute în timpul campaniei electorale vor fi îndeplinite, comunică serviciul de presă al formațiunii politice.

  „Vreau să le mulțumesc Evgheniei Guțul și întregii echipe a Partidului „ȘOR”, care au luptat din greu la alegerile bașcanului Găgăuziei. Împotriva noastră a luptat întreaga mașinărie a statului. În loc să investigheze dosarele penale ale infractorilor, procurorii alergau după echipa Partidului „ȘOR”. În loc să-i prindă pe infractori, poliția alerga după echipa Partidului „ȘOR”. Toate structurile de forță s-au focusat să strivească echipa Partidului „ȘOR”. Au descins în locuințele oamenilor, unde erau copii minori, și și-au bătut joc de ei. Maia Sandu și-a asmuțit întreaga mașinărie a statului împotriva oponentului său politic, însă adevărul a triumfat. A pierdut, pentru că vocea poporului a fost mai puternică”, a subliniat Ilan Șor.

  El a explicat că, prin votul de duminică, majoritatea locuitorilor Găgăuziei, care a susținut Partidul „ȘOR”, la fel ca majoritatea cetățenilor țării noastre, consideră că „tocmai Uniunea Europeană i-a adus necazuri Republicii Moldova”.

  „Uniunea Europeană este vinovată de faptul că cetățenii Republicii Moldova plătesc astăzi pentru gaz un preț de 10 ori mai mare, iar pentru electricitate – de trei ori. Uniunea Europeană ne-a adus în situația în care prețurile de pe rafturile magazinelor sunt ireale. Tocmai Uniunea Europeană este vinovată de faptul că a adus la guvernare regimul fascist al Maiei Sandu, care a uitat ce înseamnă drepturile omului, libertatea mass-media și multe alte valori. Astăzi, majoritatea cetățenilor pledează pentru neutralitate, care este consfințită în Constituția Republicii Moldova. Iată de ce, vreau să declar orice tentativă de a promova integrarea europeană fără desfășurarea unui referendum o vom trata ca pe un atentat la suveranitatea țării și cetățenii vor acționa pe măsura acestei situații. Cetățenii pledează pentru neutralitate și pentru relații prietenești și de parteneriat cu Federația Rusă și Est. De aceea, nu vă vom permite să continuați uzurparea puterii de stat”, a menționat Ilan Șor.

  De asemenea, el consideră că, prin victoria în Găgăuzia a Partidului „ȘOR”, a început o nouă direcție în politica moldovenească și numărătoarea inversă pentru „actualul regim fascist”.

  „A început numărătoarea până la venirea la putere a Partidului „ȘOR”, care va construi o țară bogată și frumoasă”, a mai spus Ilan Șor.

  Până la momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției și PAS nu au comentat declarațiile lui Ilan Șor.

  partidulsor.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Ilan Șor a publicat pe social media o listă a “oamenilor buni” din conducerea PAS cu trecut penal. Printre ei, sunt prim-ministrul, Dorin Recean,...

  POLITICA

  Pe 11 septembrie, Tribunalul Districtului Columbia, SUA, a emis o ordonanță împotriva cetățeanului moldovean și fost angajat al Băncii Naționale, Matei Dohotaru, prin care...

  SOCIAL

  Proiectul „Din tot Sufletul” continuă să aducă bucurie locuitorilor din toată țara! Lansat la inițiativa lui Ilan Șor – un aprig promotor al familiei...

  POLITICA

  Fostul viceministru al Justiției, Nicolae Eșanu, consideră că, în pofida aprobării noului Comitet Executiv, în autonomia Găgăuză vor mai apărea tensiuni între aleșii locali....

  Copyright © 2021