Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ilan Șor: La adunarea națională din 21 mai, vom fi mai mulți decât oamenii pe care îi va aduce Maia Sandu

  Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a criticat dur acțiunea de astăzi a structurilor de forță în raport cu protestatarii pașnici, care au fost împiedicați să ajungă la mitingul antiguvernamental din Chișinău. Potrivit estimărilor lui Ilan Șor, este vorba de zeci de mii de oameni, cărora poliția le-a încălcat dreptul la întruniri. În opinia politicianului, este un atac serios asupra democrației în țara noastră.

  „Zeci de mii de oameni au fost opriți ilegal de poliție. Inițial, Maia (președintele Maia Sandu – n.r.) numea asta pericol rusesc, iar ulterior – destabilizare. Maia, tu nu ai obosit să minți toată lumea? Sub aceste minciuni, pe care le răspândești prin lume, cerșești bani pe care îi fură echipa ta. Nu, asta nu este pericol rusesc și nici destabilizare. Este o simplă revoltă și nemulțumire la un miting pașnic a cetățenilor de rând, pe care i-ați adus la sărăcie prin politicile voastre păguboase”, a explicat Ilan Șor.

  El a subliniat că acțiunile de astăzi ale poliției arată, încă o dată, că „Maia Sandu și PAS au uzurpat puterea în stat”.

  „Noi nu aruncăm, așa cum s-a întâmplat în Georgia, cocktailuri Molotov în Parlament, noi nu ne batem cu poliția. Noi suntem pur și simplu poporul care a obosit să trăiască așa cum îl obligați voi. Poporul Republicii Moldova este adus astăzi la sapă de lemn. Nu vă faceți griji, răspunsul nostru va urma și el va fi aspru”, a promis Ilan Șor.

  El s-a referit și la mitingul anunțat de Maia Sandu pentru 21 mai.

  „Să știi, Maia, că, în această zi, noi ne vom aduna și vom fi mai mulți decât oamenii pe care îi vei aduce tu ilegal, din banii bugetului de stat, și pe care îi vei obliga să strige „Maia!” și „Ura!”. Îți promit că, tocmai în această zi, te vor privi în ochi zeci, dar poate chiar sute de mii de oameni pe care i-ai nenorocit”, a mai spus Ilan Șor.

  Și pentru summitul din 1 iunie, el promite acțiuni de revoltă.

  „Vreți să-i mai mințiți și să le arătați că la voi totul e bine și că aveți superreforme? Uitați! Eu vă promit, în 1 iunie, mitinguri spontane la fiecare intersecție. Sloganuri de 1 iunie: „NO Maia!”, „STOP Maia!”, „Take away Maia!”. Asta vor vedea toți liderii europeni pe tot traseul lor”, a anunțat Ilan Șor.

  El le-a reproșat și jurnaliștilor afiliați guvernării că tac astăzi colectiv despre dezmățul antidemocratic din țară, pentru că primesc bani de la finanțatorii externi.

  La momentul publicării acestei știri, serviciile de presă ale PAS,  Președinției, Guvernului, IGP  nu au comentat declarațiile lui Ilan Șor.

  partidulsor.md

  Facebook

  SOCIAL

  Poliția a ridicat din nou drona deasupra șoferilor din Capitală. Și a împărțit amenzi tuturor celor care s-au avântat să circule pe banda transportului...

  SOCIAL

  Proiectul „Din tot Sufletul” continuă să aducă bucurie locuitorilor din toată țara! Lansat la inițiativa lui Ilan Șor – un aprig promotor al familiei...

  SOCIAL

  Poliția anunță căutarea unei minore de 15 ani, originară din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, care a plecat deja mai bine de o lună...

  SOCIAL

  Legislativul și Ministerul Afacerilor Interne vor modifica mai multe legi care se referă la securitatea rutieră, iar trecerile de pietoni în apropierea instituțiilor de...

  Copyright © 2021