Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Ilan Șor: E nevoie urgent de rectificarea Legii bugetului de stat

  După cum informează serviciul de presă al partidului “ȘOR”, președintele formațiunii Ilan Șor, le cere guvernanților să adopte urgent rectificări la bugetul de stat, pentru a proteja populația și agenții economici de efectele scumpirii resurselor energetice.

  Politicianul a argumentat că volumul compensațiilor incluse în actuala redacție este nesemnificativ. Potrivit lui, pentru a proteja populația de scumpiri, sunt necesare 25 de miliarde de lei.

  Potrivit lui Ilan Șor, majorarea tarifelor pentru gazele naturale și energia electrică a avut un efect de domino asupra tuturor prețurilor în Republica Moldova, în timp ce autoritățile nu au reușit să asigure o creștere pe măsură a veniturilor populației și nici să creeze condiții prielnice pentru dezvoltarea afacerilor.

  „Ținând cont de faptul că, până acum, peste 650 de mii de familii s-au înscris în lista potențialilor beneficiari de compensații, constatăm că în societate s-au creat așteptări mari privind mărimea sprijinului din partea statului, atât pentru cetățeni, cât și pentru business. În același timp, conform Legii bugetului pentru anul 2022, Guvernul a pregătit doar aproximativ 900 de milioane de lei în acest scop, adică o sumă infimă față de așteptări”, a menționat Ilan Șor.

  Ilan Șor a insistat ca Guvernul să aloce suplimentar 25 de miliarde de lei pentru a compensa majorarea tarifelor pentru gazele naturale și electricitate.

  „Iată de ce, le cer guvernanților să adopte urgent rectificări la bugetul de stat și să prevadă un buget de 20 de miliarde de lei pentru compensarea scumpirii gazelor naturale și de 5 miliarde de lei pentru compensarea scumpirii energiei electrice. Acești bani ar asigura o protecție socială minimă pe timp de iarnă. De asemenea, este vital ca legea bugetului pentru anul 2023 să fie elaborată din perspectiva intereselor populației și mediului de afaceri”, a subliniat Ilan Șor.

  Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al guvernului, dar și ministerul Finanțelor nu au comentat deocamdată declarațiile lui Ilan Șor.

  Partidulsor.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  Un Minister al Agriculturii din umbră, care va rezolva problemele cu care se confruntă fermierii moldoveni, va fi creat la Orhei. Anunțul a fost...

  Noutăţi

  Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a comentat declarațiile Ministrul Afacerilor de Externe, Nicu Popescu, precum că Republica Moldova și-a încetat participarea la lucrările Comunității...

  Noutăţi

  Președintele Partidului „ȘOR” , Ilan Șor, avertizează că guvernarea PAS a pregătit o nouă operațiune specială de sărăcire a cetățenilor, menționând că, „după ce...

  Noutăţi

  Liderul opoziției, Ilan Șor, a lansat un nou îndemn la proteste antiguvernamentale. El a menționat că poporul trebuie să iasă, duminică, ora 14:00, în...

  Copyright © 2021