Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ilan Șor: Declarațiile de ieri ale Maiei Sandu trădează intenția sa de a uzurpa puterea de stat

  Declarațiile de ieri ale Maiei Sandu trădează intenția sa de a uzurpa puterea de stat, iar Codul penal prevede pentru această infracțiune privațiune de libertate pe un termen de 20 de ani. De această părere este liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a atenționat că, de la preluarea mandatului de șef al statului, „Sandu a comis numeroase abuzuri, încât s-a adunat material probator pentru, cel puțin, 50 de dosare penale”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului politic „ȘOR”.

  „Noi înțelegem că, după înlăturarea de la conducere a Maiei Sandu, iar asta neapărat se va întâmpla odată, pe numele ei vor fi intentate, cel puțin, 50 de dosare penale. Așa că, dacă nu privațiune de libertate pe viață, atunci un termen foarte apropiat”, a subliniat Ilan Șor.

  El a admis că șefa statului „va încerca să scape de răspundere și va fi protejată de partenerii occidentali”.

  „Problema acum este însă alta. Este vorba că Maia Sandu a șters picioarele de Constituție, de drepturile oamenilor, de ceea ce e scris clar, că justiția trebuie să fie independentă și autonomă. V-ați imaginat, acum doi ani și jumătate, când ea intra în Președinție, că este capabilă să închidă șase posturi TV, că este capabilă să excludă oamenii din alegeri, că este capabilă să gestioneze de una singură justiția – să fie procuror și judecător în același timp? Sunt convins că majoritatea nici nu-și puteau imagina așa ceva. Astăzi, toți înțeleg deja că declarațiile sale de ieri înseamnă, de fapt, uzurparea puterii”, a explicat Ilan Șor.

  El a remarcat „reacțiile de nemulțumire”, care au urmat după „declarațiile scandaloase” ale șefului statului privind alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din afara justiției.

  În context Ilan Șor a făcut un îndemn la „deșteptare” către partidele de opoziție și activiști: „Mă adresez către poporul Republicii Moldova, către partidele de opoziție, către activiști, dacă nu ne vom trezi, mâine va fi târziu”.

  Până la momentul difuzării acestei știri, serviciul de presă al Președinției nu a comentat declarațiile din comunicatul de presă al Partidului „Șor”.

  partidulsor.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  O nouă ședință de judecată în dosarul vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a fost amânată la Curtea de Apel Chișinău, din cauza lipsei...

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu a spus că economiile acumulate în timpul activității sale la Banca Mondială s-au epuizat, iar acum trăiește doar din salariu, care...

  POLITICA

  Republica Moldova trece în ultimii ani printr-o criză profundă, pe care ne-a adus-o regimul proeuropean al Maiei Sandu. Avem cele mai mari prețuri și...

  POLITICA

  Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, îndeamnă cetățenii din toate colțurile Republicii Moldova să vină duminică, 21 mai, ora 11:00, la Comrat, Orhei și Bălți,...

  Copyright © 2021