Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  IGSU continuă acțiunile de prevenire a inundațiilor

  Potrivit IGSU pe parcursul zilei de 24 iunie salvatorii și pompierii au întreprins un șir de măsuri necesare pentru preîntâmpinarea inundațiilor, dar și informarea cetățenilor despre riscuri.

  În acest context, în localitatea Vălcineț, raionul Ocnița salvatorii în comun cu localnicii au efectuat lucrări complexe de consolidare a unui canal de scurgere prin care a prevenit sub inundarea a cel puțin 28 de gospodării aflate în lunca râului Nistru.

  La acțiuni au fost antrenați 15 angajați IGSU, iar autoritățile publice locale au pus la dispoziție 5 unități de tehnică pentru lucrările de fortificare. În total au fost aduse 17 camioane cu nisip, fiind consolidat un dig din 700 de saci. Mai mult, salvatorii au avut misiunea de a informa despre riscul inundațiilor, dar și despre necesitatea de a fi gata de evacuare, localnicii satelor Naslavcea, Vălcineț, Unguri, Calărașovca și orașul Otaci din raionul Ocnița.

  Angajații IGSU au comunicat cu oamenii din peste 140 de gospodării din cele 5 localități aflate în nemijlocită apropiere de râu. Oamenii au fost rugați să-și mențină calmul, să pregătească actele și bunurile de primă necesitate și să asculte mesajele autorităților. La fața locului conducerea IGSU a discutat cu primarii localităților aflate în zona de risc și i-a îndemnat să fie pregătiți pentru intervenție și luarea deciziilor necesare.

  Facebook

  SOCIAL

  În seara zilei de 18 august, o fetiță de 8 ani a fost dată în căutare după ce a plecat la magazin și a...

  SOCIAL

  Incendiu puternic la Ungheni! Zeci de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări.

  SOCIAL

  Pe parcursul ultimelor 24 de oare angajații IGSU au continuat acțiunile de prevenire a inundațiilor în lunca râurilor Prut și Nistru. Pentru preîntâmpinarea intemperiilor,...

  SOCIAL

  Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații IGSU au continuat acțiunile de prevenire a inundațiilor în lunca râurilor Prut și Nistru. Pentru preîntâmpinarea intemperiilor...

  Copyright © 2020