Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  IGSU atenționează populația privind respectarea regulilor antiincendiare în perioada rece a anului

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în urma utilizării necorespunzătoare a sobelor și instalațiilor de încălzit în perioada rece a anului.

  Odată, cu răcirea vremii, specialiștii IGSU îndeamnă oamenii să fie prudenți și să respecte regulile antiincendiare în locuințe.

  Astfel, cetățenii sunt rugați să nu supraîncălzească sobele și să verifice coșurile de fum înainte de exploatare. Pentru a evita izbucnirea incendiilor, focul din sobă trebuie stins pe noapte, iar încăperile aerisite.

  Totodată, cetățenii sunt avertizați că păstrarea materialelor combustibile și ușor inflamabile în preajma sobelor și surselor de încălzit provoacă riscul izbucnirii incendiilor. Utilizarea lichidelor inflamabile la aprinderea focului poate provoca producerea arderii și arsuri. O atenție sporită trebuie să fie acordată surselor și instalațiilor de încălzire electrice. Se interzice utilizarea, supraîncălzirea și folosirea acestora în cazul unor defecțiuni.

  Mai mult, oamenii care au în grijă minori sunt îndemnaţi să-i protejeze şi să nu le permită jocul cu sursele de aprindere.

  În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

  Conform IGSU de la începutul anului au fost înregistrate 46 de incendii în urma utilizării sobelor defecte și a instalațiilor de încălzit.

  dse.md

  SOCIAL

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ va desfășura, în perioada 19-20 mai, un curs pilot de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru...

  SOCIAL

  Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 12-14 mai se prevede ridicarea temperaturii aerului până la 28 grade Celsius. În acest context, IGSU avertizează...

  SOCIAL

  Începând cu ziua de 7 aprilie, ofițerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ au efectuat evaluarea stării anti-incendiare la 1.492 (90%) de lăcașe...

  SOCIAL

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ a lansat astăzi Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paști.

  Copyright © 2021