Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  IGP: Un grup de combatanți au încercat să împiedice accesul alegătorilor la secția de votare din Varnița

  Poliția a documentat un grup de persoane care a încercat să împiedice accesul alegătorilor la secția de votare din localitatea Varnița. Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a anunțat că grupul, din care fac pare combatanți și localnici, se comportă agresiv și provocator.

  Oamenii legii au intervenit prompt, iar accesul alegătorilor la secția de votare este asigurat.

  ”O situație mai încordată o avem în localitatea Varnița, unde un număr de persoane din rândul veteranilor precum și alți localnici, încearcă să pericliteze activitatea secției de votare, blocând accesul persoanelor care vin să-și exercite dreptul la vot. Urmare a intervenției poliției, lucrurile până când se mențin. Accesul persoanelor la secția de votare este asigurat”, a spus Maxian.

  Șeful adjunct al IGP a mai anunțat despre un incident provocat de o persoană în apropierea secției de votare. Aceasta a atacat cu gaz lacrimogen un grup de persoane care se îndreptau spre secția de votare.

  ”Am avut un incident provocat de o persoană, intrând în altercații verbale cu un grup de cetățeni prezenți în adiacentul secției de votare. De către această persoană a fost folosit gaz lacrimogen. Poliția a reacționat imediat, persoana este identificată, reținută și la moment este dispus procesul de constatare și urmează să asigurăm calificarea juridică a acțiunilor”, a declarat Maxian.

  Șeful adjunct al IGP a reiterat că Poliția va curma orice acțiune ilegală care vine să pericliteze drepturile electorale ale cetățenilor.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  LUMEA

  Bulgaria va organiza alegeri prezidenţiale pe data de 14 noiembrie, a decis joi Parlamentul bulgar, pe fondul unei incertitudini politice prelungite în această ţară...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Se creează impresia că pentru Maia Sandu și PAS campania electorală nu s-a încheiat, ei în continuare se pregătesc de turul trei al alegerilor...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a declarat că a trăit un sentiment de deja vu duminică, când Maia Sandu a organizat în centrul Chișinăului un protest....

  POLITICA

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  Copyright © 2021