Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Volnițchi: Noilor miniștri le lipsește experiența

  Politologul Igor Volnițchi a declarat pentru Accent TV că viitorii miniștri trebuie să facă compromisuri și să nu urmeze tehnicile PAS de curățare totală a ministerelor. În caz contrar se vor crea blocaje instituționale în urma cărora vor suferi cetățenii.

  „Un lucru este cert,  celor numiți nu le ajunge experiență pentru a gestiona domeniile care le-au fost încredințate, de aceea probabil trebuie să facă unele compromisuri și să accepte cel puțin la prima etapă ca în funcții cheie în ministerele pe care le vor conduce să rămână profesioniști, purtători de memorie și de imagine instituțională pentru că dacă vor merge pe curățarea totală a ministerelor, cum anunța PAS anterior, atunci vom avea o rezultativitate a guvernului care lasă de dorit”,  spune Volnițchi.

  Volnițchi mai opinează că majoritatea noilor miniștri sunt foști ONG-iști dar mai ales oameni loiali Nataliei Gavriliță.  

  „Minimum o treime din reprezentanți ai sectorului asociativ neguvernamental. Li s-a acordat o șansă, urmează să vedem acum dacă ceea ce spuneau ei reprezentând ONG-urile și venind cu diferite sugestii pentru guvern, vor putea să implementeze în momentul în care vor accede în funcții. De asemenea se vede cu ochiul liber că Gavriliță și colegii săi nu a vrut să atragă profesioniști din alte partide ci să meargă doar cu proprii oameni iar acești oameni vor avea să facă față”, a conchis politologul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Într-un comentariu pentru Accent TV, politologul Igor Volnițchi susține că actuala guvernare trebuie să acționeze urgent în raport cu „problema gazelor”, în caz contrar...

  POLITICA

  Demisii și luarea sub control a tuturor instituțiilor de stat de către actuala guvernare. Sunt pronosticurile date de politologul, Igor Volnițchi pentru sesiunea parlamentară...

  POLITICA

  Într-un comentariu pentru Accent TV, ex-premierul RM, Alexandr Muravschi a oferit un calificativ noului Guvern propus de Natalia Gavriliță.

  POLITICA

  Politologul Igor Volnițchi, și-a exprimat opinia referitor la candidatul desemnat de PSRM la funcția de prim-ministrul RM. Volnițchi a declarat pentru Accent TV că...

  Copyright © 2021