Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.

  În cursul dialogului, șeful statului a apreciat activitatea prodigioasă a doamnei Ambasador în țara noastră pe parcursul mandatului. Președintele Igor Dodon a adus sincere mulțumiri diplomatului pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-austriece în toate domeniile de interes reciproc.
  „Am exprimat gratitudine pentru colaborarea eficientă în cadrul organismelor internaționale și în special în cadrul OSCE, în avansarea procesului de negocieri pe marginea identificării soluțiilor de reglementare a problemei transnistrene”, a declarat Igor Dodon.
  În altă ordine de idei, președintele a optat pentru creșterea volumului comerțului bilateral, precum și diversificarea cooperării economice. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2019 volumul schimburilor comerciale bilaterale a înregistrat suma de 123 milioane USD. Exportul de mărfuri realizat în perioada vizată a atins cifra de 31 milioane USD, iar importul a înregistrat suma de 92 milioane USD.
  Mai mult, Igor Dodon a menționat că, deși Austria rămâne unul dintre principalii investitori străini în RM, clasându-se pe locul 7 în lista statelor UE, pledăm pentru atragerea de noi investiții austriece în Republica Moldova.
  Pe final, Igor Dodon a urat doamnei Christine Freilinger mult succes în activitatea de mai departe și în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-austriece, i-a înmânat „Ordinul de Onoare”.

  SOCIAL

  Igor Dodon a adresat astăzi un mesaj de felicitare Postului Național "Radio Moldova" cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la fondare.

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că Igor Dodon este cel mai potrivit pentru funcția de președinte de țară, pentru că el are toate elementele cheie pentru...

  POLITICA

  Profesionist și un lider adevăr – astfel îl caracterizează Ion Ceban pe Igor Dodon, care candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova.

  POLITICA

  În ajunul alegerilor prezidențiale, candidatul independent Igor Dodon a făcut un apel către cetățeni. În primul rând, Dodon a îndemnat toți alegătorii să meargă...

  Copyright © 2020