Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Ion Chicu au participat la ședința săptămânală

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu.

  Demnitarii au discutat câteva subiecte importante, precum reluarea ședințelor în plen ale Parlamentului săptămâna curentă.

  „Urmează a fi discutate și, sperăm, aprobate unele proiecte susținute recent de Guvernul Republicii Moldova. Este vorba de noul Program de colaborare cu Fondul Monetar Internațional, rectificarea bugetului cu scopul redistribuirii mijloacelor financiare pentru susținerea agricultorilor care au avut de suferit din cauza secetei, pentru salarii suplimentare pedagogilor în suma de circa 105 milioane lei și dotarea școlilor cu materiale de protecție în timpul pandemiei.

  Totodată, rectificarea bugetului vizează mărirea adaosului pentru toți cei 660 de mii de pensionari, ai căror pensiile sunt sub plafonul de 3000 lei. Astfel, această categorie va primi o indemnizație unică în valoare de 900 lei în loc de 700 lei”,  a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Oficialii au mai comunicat că proiectele de construcție sau reparare a drumurilor în cadrul Programului național ”Drumuri bune pentru toți” se implementează conform planului stabilit, iar în peste 40% de localități ale țării lucrările sunt deja finalizate cu succes.

  Facebook.com

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă, în fruntea unei delegații parlamentare, la cea de-a 52-a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității...

  POLITICA

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat Președintelui Knessetului Statului Israel, Yariv Levin, un mesaj de felicitare prilejuit de Ziua Independenței acestei țări.

  SOCIAL

  Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia preotului Igor Coman, protoiereu de 15 ani la...

  SOCIAL

  Cetățenii, care lunar consumă energie electrică de 100 de lei, ar putea fi scutiți de achitarea facturii pentru o perioadă de patru luni. Cu...

  Copyright © 2020